Annonce
Sport

Ingen pomfrit-arme på VHK's herrehold

Søren Trads Møller puster ud efter en VO2 max test på løbebåndet. Foto: Morten Dueholm.

Viborg HK?s bedste herrespillere befinder sig på et tilfredsstillende fysisk og konditionelt niveau i øjeblikket, men de fleste skal forbedre sig, hvis de vil længere op i rækkerne end 3. division.

Annonce

Det kan godt være, at Viborg HK's bedste herrehold er røget helt ned i 3. division, men byen bakker stadig op om holdet. I weekenden var herrespillerne blevet inviteret en tur i Viborg Katedralskoles testcenter, hvor Ole Bitsch fra Viborg Elite stod klar til at teste dem både fysisk og konditionelt. De skulle gennemføre både en spring- og en sprinttest samt en såkaldt VO2 max test, som måler den maksimale iltoptagelse og afslører spillernes kondition.

Cheftræner Jeppe Bach Knudsen var tilfreds med testresultaterne.

Mens spillerne svedte under kyndig vejledning, fulgte cheftræner Jeppe Bach Knudsen interesseret med i processen. Han har overtaget 3. divisionsholdet op til denne sæson og er naturligvis meget interesseret i at finde ud af, om spillerne er i en ordentlig forfatning.

Ole Bitsch var testleder i testcentret på katedralskolen.

»I sprinttesten kan vi undersøge, hvor eksplosiv spilleren er, og vi kan for eksempel se, om en fløjspiller har den rigtige teknik, når han tager de første skridt i kontrafasen. Generelt har vi forskellige måleparametre på de forskellige positioner på banen, og de her test giver et øjebliksbillede i forhold til det, som vi gerne ser, at spillerne på de enkelte positioner (målmand, fløj, streg, bagspiller, red.) skal kunne,« siger Jeppe Bach Knudsen.

xx

Ud over at arbejde for Viborg Elite er Ole Bitsch også cheftræner for Skive fH herrehold i 1. division, og han har fået testet sine egne spillere i testcentret på katedralskolen. Derfor havde Jeppe Knudsen også noget at sammenligne med, og han var tilfreds med det, som han så VHK'erne levere.

xx

»Hvis vi kigger på vores spillere med 3. divisions- briller, så ligger de på et fysisk tilfredsstillende niveau. De er, hvor de skal være på nuværende tidspunkt, og jeg kan se, at spillerne har passet deres træning i sommerferien. Men det her herreprojekt i Viborg HK stiler jo mod de højere rækker, og sammenligner man med Skives 1. divisionstrup, så har jeg kun en håndfuld spillere, som lige nu kan matche det niveau,« siger Jeppe Bach Knudsen.

Ud over seniorspillerne fik Jeppe Bach Knudsen også testet nogle U18-spillere på katedralskolen, og de klarede det rigtig flot.

»De lå med i den bedste tredjedel, og giver mig en god mavefornemmelse. Det er jo de talenter, som vi skal trække på i fremtiden,« siger Jeppe Bach Knudsen.

Annonce

Spændt på dommerlinjen

Viborg HK's 3. divisionsherrer har ifølge Jeppe Bach Knudsen en trup, som allerede nu fungerer godt socialt. Tager man de sportslige briller på, så er holdet nået klart længst med forsvaret. Standardforsvaret er på plads, og her råder Viborg HK over nogle klepperter, som har kræfter til meget mere end 3. division. Det gælder ikke mindst Rasmus Hansen, Kim Worsøe og Søren Trads Møller, som alle er omkring to meter høje og har en kampvægt på over 100 kilo.

»Der er ingen tvivl om, at vi vil være fysisk stærkere end modstanderne i 3. division, og jeg er spændt på, hvordan dommerne vil tage imod vores forsvarsspil. Jeg synes jo, at vi dækker hårdt - men rent,« siger Jeppe Bach Knudsen, som vil gå i en dialog med forbundet for at undgå, at VHK'erne løber ind i massevis af udvisninger.

»Jeg vil jo gerne have, at mine spillere bliver belønnet for at træne og yde en indsats,« siger Jeppe Bach Knudsen.

Hvad angår undetalsforsvaret, så mangler VHK stadig en del, mens der er endnu mere arbejde at gøre, når det handler om angrebsspillet. Det har Jeppe Bach Knudsen og kompagni nemlig stort set ikke nået at bekræftige sig med endnu, men med flere store og stærke stregspillere samt et par på 3. divisionsniveau gedigne langskytter i Søren Trads Møller og Steffen Stenholt har Viborg HK flere interessante kort på hånden.

Viborg HK har indtil videre spillet flere træningskampe og blandt andet vundet to ud af tre halvlege mod det tyske hold VFL Eintracht Hagen, som i sidste sæson rykkede ud af 2. Bundesliga.

Viborg HK åbner sæsonen i 3. divison den 23. september med en hjemmekamp mod Svenstrup Godthåb IF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce