Annonce
Viborg

Ingen sigtelse mod Viborg Fjernvarme for mandatsvig

Der bliver ingen politisag mod Viborg Fjernvarmes bestyrelse, har politiet meddelt. Genrefoto
Politiet har meddelt Viborg Fjernvarme, at der ikke kommer noget ud af en politianmeldelse, som foreningen Denfo står bag. På generalforsamlingen langede formanden kraftigt ud efter foreningens måde at agere på.

Viborg: I dagene lige op til jul blev bestyrelsen i Viborg Fjernvarme anmeldt til politiet for mandatsvig på foranledning af foreningen Denfo som er interesseorganisation for danske energiforbrugere.

Baggrunden var, at honoraret til bestyrelsens medlemmer ikke blev fastsat direkte af generalforsamlingen, men godkendes indirekte i og med, at generalforsamlingen nikker ja til årsregnskabet.

Politiet har nu meddelt Viborg Fjernvarme, at man ikke foretager sig yderligere i sagen. Der rejses altså ikke nogen sigtelse for mandatsvig, oplyste den afgående formand for Viborg Fjernvarme, Klaus Keller, på generalforsamlingen torsdag aften.

Samtidig benyttede Keller lejligheden til at lange kraftigt ud efter Denfo.

- Deres måde at mistænkeliggøre alt og alle på finder jeg særdeles ubehagelig og utiltalende. Viborg Fjernvarme er blevet angrebet på følgende områder: Stemmetildelingen på generalforsamlingen, bestyrelsens honorarer, varsling af prisstigninger og en påstand om, at Viborg Fjernvarme ikke har nogen medlemmer.

Upassende måde

- Jeg skal understrege, at vi altid er åbne over for, at vi kan gøre tingene på andre måder, hvis vi finder det rimeligt og begrundet. Men jeg finder Denfos form særdeles upassende. Det er som om, man primært har ønsket at komme i pressen frem for på en ordentlig måde at samarbejde om en løsning, sagde Klaus Keller.

Han kritiserede også, at Denfo ved arrangementet "Varmens dag" den 3. februar stillede sig op lige uden for Viborg Fjernvarmes kontor og uddelte pjecer med overskriften: Viborg Fjernvarme har ingen medlemmer.

Som en konsekvens af kritikken fremlagde bestyrelsen på generalforsamlingen et forslag om, at bestyrelsens formand skal have et honorar på 120.000 kroner om året, næstformanden skal honoreres med 60.000 kroner, og de menige medlemmer af bestyrelsen får 30.000 kroner for deres arbejde. Kun en enkelt af de fremmødte stemte imod det forslag.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Unge VFF'ere fik smæk i Helsingør

Annonce