Annonce
112

Ingen sigtet for corona-kriminalitet i Viborg: - Det er den adfærd og fornuft, der skal bringe os i mål

De såkaldt tryghedsskabende politipatruljer har endnu ikke haft bødeblokken fremme, når de har været rundt i Viborg og omegn for at holde øje med, om befolkningen overholder myndighedernes corona-tiltag. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.
Midt- og Vestjyllands Politi har i flere tilfælde haft bødeblokken fremme for at straffe brud på de nye regler for forsamlinger og virksomheder. Dog ikke på Viborg-egnen.

Viborgegnen: Indtil nu har Midt- og Vestjyllands Politi i tre tilfælde sigtet borgere i politikredsen, som har forbrudt sig mod de nye, midlertidige retningslinjer, som har til formål at begrænse smitten med covid-19.

Ingen af de tre sigtelser har ramt personer eller virksomheder i Viborg Kommune, og derfor sender politiet nu en dybfølt ros til Viborg-egnens borgere.

Det kan ikke være gået nogens næse forbi, at det i øjeblikket er forbudt at forsamles flere end 10 personer. Derudover er det også forbudt for diskoteker, barer, shoppingcentre, frisører, sportsfaciliteter og lignende at holde åbent.

Midt- og Vestjyllands Politi modtager hver dag henvendelser om mulige overtrædelser af forbuddene, lyder det fra politiet, men indtil videre har det som nævnt kun givet anledning til tre tilfælde af sigtelser i hele politikredsen.

22. marts blev indehaveren af en bar i Herning og to gæster sigtet. Tre dage senere blev en frisør i Silkeborg sigtet, og 26. marts modtog ejeren af en restauration i Kjellerup så en sigtelse.

Annonce
Dialogen er vores vigtigste redskab, men vi er selvfølgelig også klar til at hjælpe forståelsen lidt på vej med bødeblokken

Helle Kyndesen, politidirektør, Midt- og Vestjyllands Politi

Ingen sigtelser i Viborg Kommune

De mange henvendelser, som politiet får på daglig basis, kommer fra borgere, der er bekymrede for smittespredning, og politiet tager dem alvorligt.

I langt de fleste tilfælde har henvendelserne dog ikke ført til nogen sag.

Det kan både skyldes, at det anmeldte forhold ikke var omfattet af forbuddene, eller fordi patruljen ved sin ankomst ikke kunne konstatere en overtrædelse.

Fra politiets side er der naturligvis glæde over, at befolkningen generelt set, og særligt i Viborg Kommune, efterkommer myndighedernes anvisninger, og fra den nye politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen, lyder der nu en opfordring til at lade de gode takter fortsætte hen over de kommende helligdage.

- Når vi ikke kan gøre det, vi plejer og gerne vil, kan vi i stedet udnytte, at vi har masser af skøn natur i vores del af landet. Mange af os trænger sikkert også til at få lidt frisk luft. Der er plads nok udenfor, så brug påskedagene på at tage på udflugt i det blå - men husk at holde afstand til hinanden og overholde reglerne om, at maksimalt 10 personer må være samlet, siger hun.

Dialog og bødeblok

Som folkebladet tidligere har fortalt, har det lokale politi i denne tid sendt ekstra mange betjente ud på gader og stræder.

Det er en praksis, som vil fortsætte hen over påsken, oplyser politidirektøren.

- Ud over vores normale beredskab har vi indsat ekstra tryghedsskabende patruljer, som hver dag kommer rundt i Viborg Kommune for at føre tilsyn med, at forbuddene bliver overholdt, og for at vejlede de borgere der er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig. Dialogen er vores vigtigste redskab, men vi er selvfølgelig også klar til at hjælpe forståelsen lidt på vej med bødeblokken, siger Helle Kyndesen.

De såkaldt tryghedsskabende patruljer vil blandt andet lægge vejen forbi Viborgs typiske samlingspunkter som torve, gågader, butikker, restaurationer, legepladser og parker.

Patruljerne er klar til at sætte ind, hvis situationen udvikler sig i den forkerte retning, men fortsætter Viborg Kommunes borgere som hidtil, bliver det dog ikke nødvendigt.

- Det er netop den adfærd og fornuft, vi har set indtil nu, der skal bringe os i mål. Selv de små ting gør en forskel i det store billede. Det er borgernes fortjeneste, at vi nu kan tillade os at vise forsigtig optimisme, siger Helle Kyndesen.

Den nye politidirektør for Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen, ser med tilfredshed på, at ingen endnu er sigtet for brud på de midlertidige corona-relaterede forbud. Arkivfoto: Kim Haugaard.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce