Annonce
Viborg

Inger Støjberg: Nu er tiden moden til integration

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg fortæller, hvordan virksomhederne kan få den nødvendige arbejdskraft fra udlandet, samtidig med at flere flygtninge og efterkommere kommer i job.

Erhvervslivet på egnen står klar, så flygtninge kan ernære sig selv, og nu vil ministeren hjælpe til.

Viborg: Det ender sandsynligvis med, at der i indeværende år blot kommer nogle få hundrede flygtninge til Danmark, efter at tallene for et par år siden var væsentligt højere. En meget stor del af disse har endnu ikke fundet sig en plads på det danske arbejdsmarked, men det skal der laves om på.

Det lovede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), da hun onsdag eftermiddag nærmest på hjemmebane deltog i Dansk Industri Skive/Viborgs årsmøde. Det blev nemlig afviklet på Hotel Strandtangen i Skive med deltagelse af cirka 100 medlemmer.

- Inger Støjberg lovede, at tiden nu var inde til, at hun i højere grad blev integrationsminister i stedet for flygtningeminister. Det er vi meget tilfredse med, siger formanden for DI Skive/Viborg, Palle Damborg.

Bestyrelsen i DI Skive/Viborg

Bestyrelsesformand Palle Damborg fra Jysk Display A/S fortsætter som formand, ligesom de to hidtidige næstformænd, adm. direktør Morten Primdahl fra RK Plast A/S og adm. direktør Anders Lund Hansen fra Grundfos A/S, fortsætter som næstformænd.Bestyrelsen i DI Skive/Viborg har nu følgende sammensætning:

Bestyrelsesformand Palle Damborg, Jysk Display A/S (formand) - GENVALGAdm. direktør Morten Primdal, RK Plast A/S (næstformand)Adm. direktør Anders Lund Hansen, Grundfos A/S (næstformand)Kommerciel direktør Helle Skaarup, Vibocold A/SSite Director Jonna Mortensen, ARLAAfdelingschef Mads Holm Christensen, OrbiconAdm. direktør Jørgen Yde Jensen, Skov A/SAdm. direktør Jesper Holm Thorstensen, Dantherm Air Handling A/S - GENVALGAdm. direktør Søren Klitskov, Damolin A/S - GENVALGDirektør Mikael Madsen, Stykgodscenteret Skive A/S - GENVALG

Mere fleksibelt

Virksomhederne på egnen står klar, så flygtninge kan få tilknytning til arbejdsmarkedet.

- Det er vigtigt, at systemet blive meget mere fleksibelt. Man skal huske på, at langt de fleste flygtninge har haft et job, der hvor de flygter fra. De er vant til at arbejde. Det er klart, at de mister modet, hvis de så skal sidde i måske et år i et flygtningecenter. De skal i gang, når de har krydset grænsen, siger Palle Damborg.

På årsmødet var der debat mellem en håndfuld borgmesterkandidater fra Skive og Viborg kommuner. Debatten blev styret af chefredaktør Lars Norup, Viborg Stifts Folkeblad.

- Vores mål med debatten var at få politikerne til at komme med bud på, hvordan de vil styrke erhvervslivet, for det er jo sådan, at hele vores velfærdssystem er afhængig af, at der er et velfungerende erhvervsliv. Det er kernen i det hele. Og jeg synes, at alle politikere så vigtigheden af dette, siger Palle Damborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Sport

Viborg HK-træner forventer stor håndboldpropaganda i afgørende DM-semifinale

Debat

Der er mange myter om den hvide hest

Annonce