x
Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Løgtærte

Foto: Skovdalnordic.com

Så er vi nået til sidste lektion i denne måneds madskole, hvor vi ser på løg.

Løg er en fantastisk råvare. Løg hjælper med at sænke dit blodtryk. Jamen hallo, det er bare i gang med løgene. Dog vil jeg lige nævne, at kilden også nævner, at du helst skal spise løg rå.

Men det gør vi ikke lige i dag. Vi smider dem på en tærte.

I løbet af denne måned har du jo fået helt styr på det med at snitte løg, så du er klar til at lave mønstre.

Når nu vi er ved sidste lektion, vil jeg lige give min gode kollega Johns råd med på vejen i forbindelse med tilberedningen: Læg løgene i varmt vand 15 minutter inden, så græder du mindre, når du snitter dem.

Opskrift

1 rulle tærtedej

2 løg

1 dl cremefraiche, 38 procent

100 g revet ost

3 stilke timian

1 lille håndfuld purløg

25 g smør

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Rul tærtedejen ud og placer den på en bageplade.

Halver og skær løg i meget tynde skiver som halvmåner.

Smør tærtedejen med cremefraiche og drys med revet ost, timian og purløg.

Placér løgene ovenpå og læg løgmånerne i diagonale linjer og smør med lidt smør før stegning.

Bag tærten i 40 minutter.

Server med salat til.

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce