Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Lilla løgblomster

Foto: Skovdalnordic.com

Velkommen til 2020's madskole, hvor vi lægger ud med en råvare, der er nem at få fat i. Og så er den tilmed billig og sund. Jeg kalder januar-skolen for sjove løg, for du kan bruge løg til meget mere, end du tror.

6 mellemstore rødløg

6 spsk. olivenolie

Salt

Urter - enten et par laurbærblade eller et par kviste rosmarin og timian

Friskkværnet sort peber

Forvarm ovnen til 175 grader. Lav i alt fire lodrette snit i hvert løg for at skabe otte kiler, der stadig er fastgjort ved rodenden.

Dryp lidt af olivenolien i en bageform og anbring derefter løgenes rodender nedad.

Spred resten af olivenolien i og omkring løgene.

Drys generøst med salt og få noget ind i løgenes midte.

Drys med urter.

Steg løgene i 40 minutter.

Omarrangér løgene, så deres kronblade bliver åbnet. Dryp til sidst et par skefulde af den karamelliserede løgjuice fra panden over dem.

Husk at krydre med salt og peber.

Tip: Prøv at bruge røget salt. Det er lækkert til denne ret med sin markante smag.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Tilfredshed over hele linjen – Viborg FF matchede hård ukrainsk modstand

Annonce