Annonce
Bjerringbro

Instruktøren slap for buksevand

4082 mennesker valgte at opleve Shrek - The Musical på Busbjerg i år. Det er 57 færre solgte billetter end sidste år. Arkivfoto
Det blev ikke til publikumsrekord i år, men 4082 solgte billetter er absolut også godkendt af Busbjerg-folkene bag Shrek.

Busbjerg: Instruktør Michael Pedersen slap for at få buksevand efter, at sidste forestilling af Shrek – The Musical var vel overstået på Busbjerg søndag. Der er ellers skabt en tradition for, at instruktøren får buksevand, hvis det samlede publikumstal overstiger forestillingen sidste år.

- Det har været gældende flere år i træk, men desværre ikke i år, fortæller presseansvarlig hos Busbjergspillene, Lisbeth Erfurth Gaba, der kunne berette, at 4082 mennesker havde indløst billet til musicalen.

Det er 57 færre end sidste år, hvor det var Sound og Music, der løb hen over de skrå brædder, og dermed slap instruktøren altså for at få en våd numse.

- Det er overordnet set gået rigtig godt, men vi rendte ind i regnvejr torsdag i sidste uge og lørdag regnede det også meget ved middagstid, hvor billetsalget normalt går i gang, fortæller Lisbeth Erfurth Gaba, der tror, at det har en indflydelse på antallet af besøgende.

Til gengæld kunne man på ”Bjerget” glæde sig over, at der ved den sidste forestilling søndag var hele 1040 mennesker, der havde sat sig til rette for at blive underholdt at den grønne trold fra sumpen.

- Selvom vi altså ikke nåede nogen publikumsrekord, så har forestillingen været en kæmpe succes. Aldrig har vi fået så mange positive tilkendegivelser, og vi har også kunne mærke, at historien om Shrek appellerer til et bredt publikum, og derfor har der også været rigtig mange børn inde for at se stykket, siger Lisbeth Erfurth Gaba.

Hun har sammen med flere end 100 andre frivillige arbejdet hårdt de sidste mange uger på Busbjerg, men føler ikke nogen større lettelse over, at det er slut.

- Nej, vi har nærmest boet sammen i en måned, været mere sammen med hinanden end vores familier, og det fællesskab, det giver, er helt særligt og er faktisk også svært at undvære bagefter, siger hun med et smil.

Annonce

- Det er overordnet set gået rigtig godt, men vi rendte ind i regnvejr torsdag i sidste uge og lørdag regnede det også meget ved middagstid, hvor billetsalget normalt går i gang

Lisbeth Erfurth Gaba, presseansvarlig hos Busbjerg-spillene

Ok med nul

Endnu har man ikke noget fuldt overblik over økonomien, men Lisbeth Erfurth Gaba forventer ikke noget stor underskud.

- Nu begynder regningerne at rulle ind, og derfor går der lidt tid, før vi får det gjort op, men jeg tror ikke på noget stort overskud. Går det i nul er det også ok. Shrek er den største opsætning, vi nogensinde har lavet, og vi vidste godt, da vi gik i gang, at det ville få indflydelse på overskuddet, siger Lisbeth Erfurth Gaba.

Hvad angår næste års opsætning er der endnu ikke taget en beslutning.

- Det er rigtigt, at vi altid plejer at melde ud ved slutningen af forestillingen, hvilket stykke vi præsenterer næste år, men det har ikke været muligt i år, fortæller Lisbeth Erfurth Gaba og uddyber:

- Næste år har Busbjergspillene 75 års jubilæum, og vi har derfor et meget specifikt ønske hvad angår forestilling. Vi har en ansøgning liggende på stykket, men det er der også et professionelt teater, der har option på, og derfor må vi vente, til fristen udløber den 1. august. Men stykket er rigtig "busbjerg-agtig", og vi er derfor villige til at vente.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce