Annonce
Bjerringbro

International håndvaskedag: Rent drikkevand til to millioner mennesker

Torsdag 15. oktober er international håndvaskedag. Arkivfoto: Morten Pape
På den internationale håndvaskedag torsdag 15. oktober fejres samarbejde mellem Grundfos og World Vision
Annonce

Bjerringbro: Mere end to millioner mennesker i verdens udviklingslande har nu fået adgang til drikkevand takket være et samarbejde mellem pumpekoncernen Grundfos og World Vision - den største ikke-statslige udbyder af drikkevandsløsninger i udviklingslandene.

I 2015 annoncerede de to parter et fælles mål om at levere rent drikkevand til to millioner mennesker i de afrikanske lande syd for Sahara-ørkenen, det såkaldte Subsahariske Afrika.

Nu kan de to organisationer fejre, at målet trods en global pandemi er nået. 2,4 millioner mennesker har fået adgang til rent drikkevand som direkte følge af samarbejdet mellem Grundfos og World Vision.

- Dette er et bevis på, hvad der kan opnås, når man arbejder sammen. Grundfos’ teknologi og nytænkende løsninger kombineret med World Visions ekspertise og rækkevidde er kulmineret helt ind i lokalsamfundene, hvor vi ser lokale ledere og indbyggere grave, samle og vedligeholde systemerne. Dette betyder at familier ikke længere skal gå flere kilometer efter vand, der tilmed kan gøre deres børn syge, siger direktør for strategiske partnerskaber i World Vision Keith Kall i en pressemeddelelse.

Fejringen sker på Global Handwashing Day torsdag15. oktober. En dag, der sætter fokus på håndvask - en basal hygiejneaktivitet, som med covid-19-pandemien er mere aktuel end nogensinde før. Et nyt studie viser, at hvis man regelmæssigt vasker hænder med sæbe, så falder risikoen for at blive smittet med virussen med 36 procent

Grundfos og World Visioner har nu sat et nyt mål for samarbejdet nemlig, at man frem mod 2024 vil nå yderligere fire millioner mennesker.

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce