Annonce
Kultur

Internationale elever installeres i lejlighed

Karen Friis, der er forstander på Nørgaards Højskole måtte torsdag meddele alle elever og kursister på højskolen, at de skulle tage hjem. Foto: Morten Dueholm
Højskolen sender elever og kursister hjem og der blev sagt farvel ved hjælp af albuer og fødder.

Bjerringbro: Lige som uddannelsesinstitutioner over hele landet valgte Nørgaards Højskole at stå sammen med resten af Danmark om at få inddæmmet corona-virussen ved at følge de anvisninger, som myndighederne og regeringen er kommet med.

Nørgaards Højskole har derfor lukket for al højskoleaktivitet frem til 1. april 2020. Det betyder, at de nuværende højskolelever samt ugekursister sendes hjem indtil 1. april og at alle planlagte ugekurser med videre i uge 12, 13 og 14 aflyses eller udsættes.

- Helt konkret bad vi alle elever og kursister om at møde op til morgensamling torsdag morgen, hvor de fik yderlig information. Det betød naturligvis også, at undervisningen torsdag og fredag ikke blev gennemført, men at vi i stedet fokuserede på at få alle hjem på forsvarlig vis i løbet af torsdag og fredag, fortæller forstander på højskolen Karen Friis.

Der er en lille håndfuld internationale elever, som ikke har mulighed for at tage hjem, og som derfor er blevet installeret i en lejlighed.

Hun beretter også, at højskolen driftsmæssigt vil køre videre indtil, alle er kommet godt hjem, eller at ledelsen har fundet løsninger for dem, der ikke har mulighed for at tage andre steder hen.

- Det er helt utroligt trist at sende folk hjem før tid, men vi har heldigvis oplevet stor forståelse fra både elevers og kursisters side. De er selvfølgelig kede af at få afbrudt deres ophold, men alle udviser samfundssind og bakker op om beslutningen, fortæller Karen Friis.

Annonce
- Vi har for eksempel opfundet nye måder at hilse på kursisterne på – så vi kan undgå håndtryk og i stedet sige farvel med albuen, skoen eller andet

Karen Friis, forstander på Nørgaards Højskole

Økonomisk usikkerhed

- Vi glæder os enormt meget til at tage imod eleverne igen, når vi starter højskolen op igen 30. marts. Det bliver helt sikkert et meget glædeligt gensyn, og vi forudser, at resten af opholdet kommer til at løbe af stablen med ekstra højt humør.

Der har altid været god tradition og opmærksomhed på højskolen i forbindelse med hygiejne, og både elever, kursister, gæster og personale bruger altid håndsprit, før de går til buffeten, men i løbet af de seneste uger har alle på skolen været ekstra opmærksomme.

- Vi har for eksempel opfundet nye måder at hilse på kursisterne på, så vi kan undgå håndtryk og i stedet sige farvel med albuen, skoen eller andet, siger Karen Friis.

Økonomisk er det endnu ikke til at sige, hvad konsekvenserne bliver for højskolerne.

- Jeg håber på en positiv udmelding fra Kulturministeriet omkring kompensation af tab i forbindelse med, at regeringen har valgt at lukke alle uddannelsesinstitutioner ned, men endnu ved jeg ingen ting, siger Karen Friis.

Vi har valgt at låse alle artikler om corona-virussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af corona-virus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce