Annonce
Viborg

Internationalt musikerpar slutter danmarksturné med gratis koncert

Operasanger Christina Lamberti og guitarist og professor Lars Frandsen slutter deres danmarksturné i Viborg den 11. august. Foto: Stine Elkær
Annonce

Viborg: Efter en koncertrække på 20 optrædener rundt i hele landet er det tid for det dansk-amerikanske par Lars Frandsen og Christina Lamberti at afslutte deres danmarksturné, inden de tager hjem til New York, hvor de bor.

Den allersidste koncert laver de i Lars Frandsens hjemby Viborg, hvor de i Søndermarkskirken giver en gratis koncert.

Grunden til, at parret vælger at slutte deres koncertrække i netop denne kirke, er, at det er Lars Frandsens far, arkitekt Svend Frandsen, der har tegnet kirken, som blev indviet i 1981.

Guitarist Lars Frandsen har en doktorgrad i guitarspil fra Eastman School of Music og er udover at være underviser på New Yorks fineste musikskoler selv udøvende musiker.

Han studerede ved den berømte guitarist Leif Christensen, indtil Leif Christensens død i 1988. Herefter studerede Lars Frandsen på Royal Academy i London og senere på både Yale University og Eastman School og Music i New York.

Hans kone Christina Lamberti er operasanger og uddannet fra Academy of Vocal Arts i Philidelphia. Christina Lamberti sang i flere år i operaen i San Francisco, hvor hun delte roller med blandt andre russiske Anna Netrebko.

Efter flere år i Wien, Tyskland og Italien vendte hun tilbage til USA, hvor hun i dag deler karriere og bopæl med Lars Frandsen på Manhattan.

Parret har også selv noget at fejre til koncerten. Christina Lamberti har nemlig fødselsdag og runder denne søndag 50 år. Koncertrækken har været en stor succes, så parret håber at kunne gøre det til en fast tradition med kombineret sommerferie og koncertoptrædener i Danmark.

Koncerten er som nævnt gratis og foregår i Søndermarkskirken søndag den 11. august klokken 15. Programmet, der varer cirka en time, omfatter blandt andet spanske sange af Manuel de Falla, populære amerikanske melodier fra Broadway samt nogle af de mest kendte arier fra operaens verden.

Søndermarkskirken blev tegnet af Lars Frandsens far Svend Frandsen i 1981. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce