Annonce
Viborg

Intet affald i 2050

Annonce

Læserbrev: Svar til Johan Nielsen, Tapdrup, om affald.

Ak ja – som radikal – er jeg rigtig glad for, at Radikale Venstre har foreslået en målsætning om ingen affald i 2050 – alt skal recirkuleres. For os er det et helt naturligt skridt at fortsætte processen, så meget mere kan genanvendes, end tilfældet er i dag.

Johan Nielsen efterlyser borgerlig fornuft og giver modstand mod mere genanvendelse. Faktum er bare den, at vi bruger langt flere af jorden ressourcer, end jorden kan når at producere. Derfor ødelægger vi og begrænser fremtidens muligheder for vores børn, hvis ikke vi ændrer kurs.

Hvis alle verdens forbruger gør, som vi gør i Danmark, så er jordens årlige ressourceforbrug brugt inden udgangen af marts måned. Derfor er der en stor ubalance, som skal rettes op. Mere genanvendelse er hverken borgerligt eller ideologisk – det er sund fornuft.

At brænde affald af er spild af gode ressourcer og er virkelig forældet tankegang. Mere recirkulering af produkter og materialer er en del af den grønne omstilling og er en forudsætning for vores børns fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce