Annonce
Erhverv

Investor har budt på hotelgrund ved Tinghallen

Bankocentret her må vige pladsen, hvis et hotelbyggeri ved Tinghallen bliver til noget. Arkivfoto: Jens Frandsen

Mindst én bygherre er interesseret i at opføre et hotel ved Tinghallen. I næste uge afgør byrådet, om budet er så attraktivt, at planerne bliver til noget.

Viborg: Selv om belægningsprocenten på de eksisterende hoteller i kommunen ligger et pænt stykke under 50, er mindst én investor interesseret i at bygge et nyt hotel i op til 12 etager ved Tinghallen.

Det oplyser borgmester Torsten Nielsen (K), som ikke ønsker at give yderligere detaljer - heller ikke om der er mere end én bygherre, som har budt - før sagen har været behandlet på den lukkede del af byrådets møde på onsdag i næste uge.

- Her vil vi vurdere, om den pris og de betingelser, som investoren eller investorerne har tilbudt, opfylder de krav og ønsker, som vi har til et nyt hotelbyggeri, siger borgmesteren.

Han har tidligere sagt, at han tror på, at der både er interesse og basis for endnu et hotel i Viborg. Det gjorde han på baggrund af, at han har deltaget i flere møder med potentielle investorer, som mener, at Viborg - med sin udvikling, som Apples ankomst har sat en tyk streg under - har et stort potentiale for konferencer, der skal bruge en øget hotelkapacitet.

Annonce

Kommunen er forpligtet til at sælge den cirka 5000 kvadratmeter store grund til markedsprisen.

Bliver en handel til noget, betyder det, at den nuværende bankohal skal rives ned for at bane vej for et hotel med 150-200 værelser, som når op i samme højde som domkirkens tårne.

Gruppeformanden for Socialdemokratiet, Per Møller Jensen, der er en varm fortaler for et hotelprojekt, understreger, at politikerne er meget opmærksomme på, at der skal findes et egnet sted i midtbyen til en ny bankohal.

- Vi er fra kommunal side meget opmærksomme på at få fundet en løsning, idet mange går til bankospil i den nuværende hal - og at aktiviteterne kaster et stort overskud af sig, som i stor udstrækning går til gode almennyttige foreningsformål, siger Per Møller Jensen.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce