Annonce
Rundt om Viborg

Invitation til oplæsning og stearinlys-hygge

Per Bødskov, billedkunstner fra Karup, læser op fra "Babettes Gæstebud" under Foreningen Norden Karups skumringstime den 11. november på Frederiks Bibliotek. Arkivfoto: Preben Madsen

Frederiks: Foreningen Norden i Karup har tradition for at invitere til skumringstime med oplæsning en aften her i efteråret, hvor dagene bliver hastigt kortere.

Det sker også i år, hvor skumringstimen med tændte stearinlys holdes den 11. november fra klokken 19 på Frederiks Bibliotek, der ligger i tilknytning til Frederiks Skole.

I en pressemeddelelse fortæller formand Jann Rasmussen, at foreningen har fået Per Bødskov, tidligere billedkunstlærer og nuværende billedkunstner fra Karup, til at komme og læse nogle kapitler op fra Karen Blixens "Babettes Gæstebud".

Bogens hovedperson, Babette, er en fransk kvinde, der flygtede fra den franske revolution i 1791 og bosatte sig i Norge. Hun havde efterladt en lotteriseddel i Frankrig ved en bekendt, og en dag får hun brev fra Frankrig med besked om, at hun havde vundet 10.000 franc. En uhyre stor sum på den tid. Sammen med sin søster beslutter hun sig for at holde et overdådigt gæstebud med superbe råvarer sejlet til en uforglemmelig fest.

I 1987 blev historien filmatiseret med Gabriel Axel som instruktør. Filmen blev meget ros, og fik sågar en "Oscar" i Hollywood for bedste udenlandske film.

Foreningen Norden Karup, der altså har været med i en årrække og oplevet stigende interesse for at være med, byder foruden oplæsningen ved Per Bødskov også på et glas vin og lidt snacks til.

jøp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce