Annonce
Viborg

Islamisk bønnekald skal stoppes i sit opløb

Annonce

Læserbrev: Beboere i og omkring Gellerup ved Aarhus blev midt under corona-krisen i april tvangsindlagt til højlydte muslimske bønnekald på arabisk, da Fredens Moské via højttalere kaldte muslimer til fredagsbøn.

Islamiske Bønnekald kender vi fra storbyer i Mellemøsten, hvor de islamiske budskaber fylder markant i byrummet fra tidlig morgen til sen aften. På et samråd i Folketinget bad jeg udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye forsikre os om, at vi ikke igen vil komme til at opleve højtalerforstærket bønnekald på arabisk i Danmark.

Ministeren var enig i, at islamisk bønnekald ikke hører hjemme i Danmark, men han ville ikke gøre noget for at sikre, at det ikke gentager sig. Hverken i Gellerup eller noget andet sted i Danmark. Han mente, at der nok bare var tale om ”en enlig svale i coronaland”.

Siden har det så vist sig, at Kirkeministeriet har modtaget flere henvendelser fra moskeer, som gerne vil have lov til at udsende bønnekald i det offentlige rum via højttalere.Jeg husker en tid, hvor socialdemokratiske borgmestre på Vestegnen forsøgte at råbe deres parti op om de integrationsproblemer, de oplevede i deres kommuner med muslimske indvandrere. Af Socialdemokraterne på Christiansborg blev de mødt af tavshed, hvis de da ikke ligefrem blev udskammet og irettesat. I dag er det tydeligt for de fleste, at man lod stå til alt, alt for længe, og dermed fik problemerne lov til at vokse sig store.

Hvorfor vil den socialdemokratiske regering ikke lære af historien og forholde sig til virkeligheden, som vi også ser den udfolde sig i andre Vesteuropæiske lande og i Sverige? Hvorfor vælger man fortsat at lukke øjnene for den tiltagende islamisering af samfundet? Hvorfor denne berøringsangst?

Vi skal kæmpe imod, at danskerne kommer til at føle sig som fremmede i deres eget land. Derfor skal islamisk bønnekald i det offentlige rum forbydes ved lov, så myndighederne aldrig skal være i tvivl om, hvad svaret er, hvis man skulle modtage en henvendelse om tilladelse til offentligt bønnekald. Svaret vil være et klart nej.

Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce