Annonce
Viborg

Israelske IC3-tog ender som brugbart blikfang hos J.P. Group

De udrangerede IC3-tog blev læsset på et skib i Israel, og de ventes til Danmark sidst i januar. Foto: J.P. Group
Udrangerede IC3-tog fra Israel er på vej til Danmark, hvor de skal bruges som reservedelstog hos DSB og som brugbart blikfang hos J.P. Group, der regner med at skulle indrette mange tog i fremtiden.

Viborg: Når et fragtskib om en måneds tid ankommer fra Israel til Grenaa Havn, er det med en last, der på sigt skal blive noget af et blikfang - og et praktisk arbejdsredskab - for J.P. Group i Viborg.

På skibet står nemlig tre IC3-togsæt, og et af togsættene skal transporteres til J.P. Groups hovedsæde på Hjulmagervej i Viborg, hvor det skal danne rammen om J.P. Groups fremtidige arbejde med interiør til tog - både IC3-tog og andre tog.

Det er direktør og ejer af J.P. Group, Martin Pedersen, der - i samarbejde med DSB - har købt de tre togsæt i Israel, og selvom togene ikke længere er udstyret med motorer og anden teknik, vil de have stor værdi for både DSB og J.P. Group.

Annonce

- IC3-togene skal køre i Danmark i nok 10 år endnu, da IC4-togene jo ikke virker. IC3-togene skal i den periode både vedligeholdes og fornys, så da jeg hørte, at nogle af de israelske IC3-tog skulle udrangeres, så jeg en god mulighed i købe dem, og den idé var DSB med på, fortæller Martin Pedersen, der altså skal have et af sættene hjem til Viborg.

De tre IC3-togsæt består af i alt ni vogne. Foto:  J.P. Group

Udstillings-vogne

De to andre togsæt skal fragtes til DSB's værksteder i Aarhus, hvor de skal fungere som reservedels-sæt, men hos J.P. Group er IC3-toget udset til helt andre formål.

Det skal simpelthen bruges til at vise, hvad J.P. Group kan med hensyn til indretning af tog, og så skal det også bruges til mødelokale af den mere specielle slags.

- Et IC3-tog består af tre vogne, som hos os skal have hver deres funktion. En vogn skal indrettes med eksempler på, hvordan vi gennem tiden har indrettet netop IC3-togene. Vi har stadig interiør tilbage fra tiden, så vi kan lave en historisk gennemgang, fortæller Martin Pedersen.


Det vil da have en god signalværdi med sådan et tog holdende.

Martin Pedersen, ejer af J.P. Group


Martin Pedersen synes, at han og  J.P. Group har gjort en god handel. Foto: Niels-Chr. Jönsson

En anden af vognene skal benyttes til at lave modeller af de nye indretninger af IC3-togene - og modeller af indretning af andre tog, for J.P. Group er faktisk ved at komme godt ind på det marked i blandt andet Norge og Sverige.

- De kører godt nok ikke med IC3-tog, men det vil stadig være mere naturtro at vise modeller i en togvogn, end på for eksempel computeren, så vi forventer os meget af den mulighed, siger Martin Pedersen.

IC3-tog klar til afgang i Ashdod Havn i Israel. Foto: J.P. Group
Annonce

Royalt mødelokale

Den sidste vogn i IC3-togsættet hos J.P. Group skal indrettes til mødelokale af den mere specielle slags.

- Jeg har fået fat i et bord fra en af de gamle kongevogne, så tanken er at lave et mødelokale i royal stil med dybblå gulvtæpper, mahogni og den slags. Det skal være et mødelokale med sin helt egen stil, og det skal være omdrejningspunktet for vores møder med folk fra togbranchen - og sikkert også andre, siger Martin Pedersen.

Han fortæller, at sådan et udrangeret togsæt ikke har kostet mere end en god brugt bil, så han synes faktisk, han har gjort en god handel.

- Og så vil det da have en god signalværdi med sådan et tog holdende, siger Martin Pedersen, der glæder sig til at kunne vise IC3-toget frem engang hen på foråret.

Nu skal det foreløbig ankomme til Grenaa Havn og derfra fragtes på blokvogne til Viborg, hvorefter vognene skal istandsættes og indrettes.

Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg FF

Fodboldbrag i Aalborg: Viborg-fans angrebet med sten

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding inden sidste runde

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Annonce