Annonce
Sport

Issvømning gør topdanser mentalt stærk

Mor og datter, Edith og Nikita Löw Kristensen, svømmer hele året i Hald Sø. Meget gerne tidligt om morgenen. Foto: Morten Pedersen
Nikita Löw Kristensen rejser verden rundt for at konkurrere i standard- og latindanse. En lang konkurrencedag kræver mental styrke, og den får hun blandt andet ved at stå tidligt op for at svømme med pandelampe i en kold sø.

Viborg: Hun er kendt som en yderst talentfulde danser, der på ungdomsniveau har hentet 14 DM-guldmedaljer i sportsdans og deltaget ved både VM og EM.

Knap så mange ved, at Nikita Löw Kristensen den 18.-19. januar deltog i den første udgave af det danske mesterskab i issvømning og sikrede sig to guldmedaljer.

I issvømning konkurrerer deltagerne i under fem grader varmt vand, og det er noget, som 18-årige Nikita Löw Kristensen for længst har vænnet sig til. Hun har nemlig været vinterbader i næsten 10 år.

Hun bor tæt på Hald Sø, og de kolde dukkerter tog sin begyndelse, da hun sammen med en veninde fik lyst til at hoppe i vandet.

- Selv om det var februar, så ville vi gerne prøve at bade alligevel. Det var en god oplevelse, og så synes jeg, at de andre i min familie også skulle prøve det, siger Nikita Löw Kristensen.

Siden udviklede vinterbadning sig til en tradition, når hele familien var samlet i forbindelse med højtider og fødselsdage, men for Nikita Löw Kristensen blev turene i det kolde vand også til mental træning.

Slår hjernen fra

Cirka én gang om ugen står hun tidligt op om morgenen for at tage ned til Hald Sø, hvor hun iført pandelampe svømmer sammen med sin mor.

- Jeg kan forbinde svømningen med dansen. For hvis jeg kan opholde mig og svømme i det kolde vand, så kan jeg også klare en hård turneringsdag, hvor der er pres på, og hvor der kan ske noget uventet, siger Nikita Löw Kristensen og beskriver, hvordan hun formår at slappe af i det få grader varme vand.

- Jeg fokuserer på mig selv, tæller til tre og trækker vejret stille og roligt. Så går jeg ud i vandet og slår hjernen fra. Jeg skal ikke begynde at tænke på, at det er mørkt, eller at det er koldt og regner.

- Der var en gang, hvor det blæste sindssygt meget, og bølgerne var høje, men jeg klarede det alligevel. Det er sådan en oplevelse, som jeg skal huske tilbage på og bruge, når jeg står i en svær situation. For kunne jeg klare det, så kan jeg også klare alt inden for dansen, siger Nikita Löw Kristensen.

Når hun vinterbader skal hun typisk i vandet tre gange, inden hun tager hjem. Også her drager hun paralleller til dansen.

- Til en danseturnering skal jeg jo ud på gulvet ad flere omgange, og jeg skal præstere hver gang. Det er også derfor, at jeg går ud i søen flere gange og bliver derude, indtil jeg slapper af og får kontrol over situationen. Det er ren mentaltræning for mig, så jeg ved, at min hjerne er stærk, siger Nikita Löw Kristensen.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Sport

Viborg HK fylder hallerne med skoleelever - børn og unge skal tilbage til foreningsidrætten

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Viborg

SF peger gerne på en borgerlig borgmester: - Men det afgørende bliver, at vi får en plads i det rum, hvor beslutningerne træffes

Sport For abonnenter

Karakterbog: Den unge målvogter overskyggede alle

Kultur

Gaveboden er åben: Foreninger kan nu få tilskud fra genstartspuljen

Annonce