Annonce
Viborg

It-løsning hjælper rygmarvsskadede patienter

En ny tablet-løsning gør det nemmere at være patient på VCR. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Viborg: Ny it-løsning er en stor succes, når indlagte patienter på Vestdansk Center for Rygmarvsskade (VCR) skal registrere døgnets aktiviteter.

Patienter med rygmarvsskade kan have påvirkning af det autonome nervesystem. De kan opleve et meget svingende blodtryk eller have kraftige stigninger og fald i pulsen i forbindelse med for eksempel træninger, forflytninger, indtag af mad og toiletbesøg. Derfor får alle ny-indlagte og visse ambulante patienter på VCR foretaget en døgnblodtryksmåling.

Hidtil er døgnblodtryksmålingen udfyldt i en dagbog på papir, men der er meget stor forskel på, hvordan patienterne udfylder dagbogen.

For at gøre døgnblodtryksmålingen mere ensartet og enkel, har to ingeniørstuderende derfor udviklet en tablet, som giver mulighed for med få klik på en interaktiv skærm at rapportere, hvilke aktiviteter patienten laver i løbet af et helt døgn.

Både patienter og personale er godt tilfredse med den nye løsning, der forventes at bidrage til at kunne individualisere rehabiliteringsforløbene i højere grad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce