Annonce
Erhverv

Jægerforbundet opfordrer til samforvaltning og nabodialog

Formanden for hjortevildtudvalget i Danmarks Jægerforbund, Torben Schulz Jensen, slår fast, at enhver jæger bør tage udgangspunkt i de jagtetiske regler. Foto: Danmarks Jægerforbund
Hjortevildt-formand henviser til, at alle jægere bør have de jagtetiske regler som deres udgangspunkt for at gå på jagt. De regler siger blandt andet, at man ikke bør lukrere på naboens vildtbestand.

Skringstrup/Rønde: Folkebladet har forelagt den jagtlige tvist fra Skringstrup for formanden for hjortevildtudvalget i Danmarks Jægerforbund, Torben Schulz Jensen.

Han understreger, at han ikke har talt med nogen af parterne, og at han derfor ikke kan forholde sig specifikt til den konkrete sag, men han vil gerne forholde sig til den generelle problematik, sagen rejser.

Han slår fast, at jægerforbundet helt klart går ind for det, man kalder fælles forvaltning eller samforvaltning, og at man derfor helt principielt støtter tiltag som for eksempel Sydvesthimmerlands Dåvildtlaug.

Annonce

De jagtetiske regler bør være udgangspunktet for alle jægeres udøvelse af jagt.

Torben Schulz Jensen, formand for hjortevildtudvalget i Danmarks Jægerforbund

- Vi er én jægerstand, og jo mere vi kan samarbejde og sikre, at vi driver jagt på en fornuftig og bæredygtig måde, desto bedre sikrer vi både en sund og levedygtig vildtbestand og opbakningen til, at vi også i fremtiden kan gå på jagt i Danmark. På den baggrund kan vi kun bifalde, at man laver fælles lokale aftaler for større områder, siger Torben Schulz Jensen.

Jagtetiske regler

Med hensyn til, om det er god stil at sætte sig med en riffel på sin egen jagt, når man ved, at naboerne holder en større jagt, henviser Torben Schulz Jensen til de jagtetiske regler. Det er regler, der er udarbejdet af Danmarks Jægerforbund i samarbejde med Vildtforvaltningsrådet og Naturstyrelsen.

- De jagtetiske regler bør være udgangspunktet for alle jægeres udøvelse af jagt. Reglerne skal sikre, at vi ikke alene overholder lovgivningen, men også udviser god jagtmoral, siger Torben Schulz Jensen.

Han henviser blandt andet til den regel, der påpeger, at et velbeliggende areal ikke berettiger til, at man nedlægger mere vildt, end arealet i sig selv kan oppebære. Med andre ord vil det ikke være rimeligt, at man, hvis man har jagtretten på et mindre område, hvor vildtet ofte passerer igennem til og fra naboområderne, så bare kan "skyde løs".

Annonce

Kritik og dialog

- Det er én ting. En anden væsentlig regel i de jagtetiske regler er, at man ikke lukrerer på naboens vildtbestande, og at man ikke afgiver skud til vildt, der under jagt drives fra naboens terræn ind på ens eget. Det står helt klart i regelsættet, siger Torben Schulz Jensen, der i øvrigt opfordrer til både kritisk og konstruktiv dialog med sine nabojægere.

- Jeg kan fortså, at i den her sag, så har den ene part påtalt overfor den anden, at man mener, at der er bedrevet jagt i strid med de etiske regler. Det synes vi altid, man skal, men vi - og reglerne - opfordrer også til, at man skal gå i dialog med sine nabojægere, siger Torben Schulz Jensen.

Der står således i de jagtetiske regler: "Gør din nabojæger til din ven og samarbejdspartner. Indgå aftaler om jagthyppighed, afskydning og evt. eftersøgning og opsamling af
vildt – både af hensyn til jagtglæden og bevarelsen af vildtbestandene."Annonce
For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Kultur

Er der nogen, der mangler en badeand?

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Erhverv

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Annonce