Annonce
Erhverv

Ja - banebyens mange nye boliger kan sagtens lejes ud

Det går rigtig godt med udlejningen af de mange nye lejligheder i Viborg Baneby. Foto: Morten Pedersen
Der bygges på livet løs i banebyen, hvor de første nye beboere er flyttet ind, og hvor hundredvis af lejeboliger kommer til at stå indflytningsklar de kommende år. De skal nok blive lejet ud, lyder meldingen samstemmende fra udlejerne.

Viborg: Er der virkelig beboere til alle de nye lejligheder?

Det spørgsmål er blevet stillet mange gange, når talen falder på de mange nybyggerier i Banebyen.

Det korte svar på spørgsmålet er - ja!

Annonce

Det er i hvert fald det ret enslydende svar fra de tre store udlejere i Viborg Baneby, Boligselskabet Sct. Jørgen, Bach Gruppen og Lokalbolig Viborg, der udlejer PFA Ejendommes lejligheder.

Sidstnævnte har således allerede udlejet cirka 90 af de i alt 144 boliger, PFA Ejendomme har købet af Ejegod Ejendomme, hvilket betegens som "flere end forventet på nuværende tidspunkt".

Boligseselskabet Sct. Jørgen har stort set udlejet alt, der er færdigbygget - og en del af de boliger, der endnu ikke står klar.

Også Bach Gruppen kan melde om næsten fuld udlejning af  de 40 lejligheder, der lige nu er færdigbyggede - og stor interesse for de kommende lejligheder.

Det er ikke mindst komforten i de helt nybyggede boliger, der trækker lejere til, er den også ret enslydende melding fra de tre store udelejere.

300 flere Bach-boliger

- Elevator, p-plads, god isolering, gulvvarme og godt lysindfald er nogle af de ting, vores lejere sætter stor pris på. Der er virkelig mange, der gerne vil flytte ind i noget helt nyt, lyder det fra direktør Lene Christensen fra Bach Gruppen.

Hun regner med, at Bach Gruppen i løbet af de kommende fire-fem år vil bygge yderligere cirka 300 nye lejligheder i banebyen.


Der er virkelig mange, der gerne vil flytte ind i noget helt nyt.

Lene Christensen, direktør i Bach Gruppen


- Dem er vi ikke i tvivl om, at vi vil kunne leje ud. Det er til gengæld blevet lidt sværere med den ældre boligmasse, men så længe de ældre lejligheder sættes godt i stand, kan de nu også udlejes, siger Lene Christensen.

Også fra Boligselskabet Sct. Jørgen er meldingen, at de nye lejere sætter stor pris på den komfort, de helt nye boliger kan tilbyde.

Annonce

Tilflyttere udefra

- Vi har en del nye lejere, der har solgt parcelhuset og gerne vil flytte i noget nyt og funktionelt, siger administrationschef Anne Mette Primdahl Nielsen, der ligesom de andre udlejere kan melde, at der både er en del tilflyttere til banebyen fra andre dele af Viborg - men også en del udefrakommende.

- Ja, vi har også tilflyttere fra andre kommuner, der gerne vil bo i nyt byggeri tæt på et bycentrum, og det kan vi jo tilbyde i Banebyen. Det er både ældre og familier, siger Anne Mette Primdahl Nielsen.

Boligselskabet Sct. Jørgen har for øvrigt ikke konstateret problemer med at udleje andre dele af sin boligmasse, nu hvor man kan tilbyde helt nye boliger.

Der vil dog blive tale om en vis overflytning fra dele af Sct. Jørgens andre afdelinger, når selskabet skal i gang med at renovere sine ældre lejligheder på Ellekonebakken og Klostervænget. Her vil beboerne skulle genhuses i de 36 mindre boliger til lav husleje, som Sct. Jørgen har klar ved udgangen af 2021 på Vilhelm Ehlerts Allé.

Annonce

En blandet skare

Hos Lokalbolig Viborg er man som allerede nævnt kommet rigtig godt i gang med udlejningen af de i alt 144 lejligheder, Ejegod Ejedomme opfører for PFA, og her har man også kunnet konstatere, at Viborg Baneby godt kan tiltrække udenbys borgere.

- Vi har fået nye lejere fra både Aarhus, Silkeborg og Herning og selvfølgelig også en stor del fra Viborg. Og så kan vi også se, at de nye lejligheder tiltrækker mange forskellige typer og aldre. Vi har både familier, par og unge, der deler en lejlighed, så det er en ret blandet gruppe, der finder banebyen interessant, siger Morten Krobak fra Lokalbolig Viborg.


Vi har fået nye lejere fra både Aarhus, Silkeborg og Herning og selvfølgelig også en stor del fra Viborg.

Morten Krobak, Lokalbolig Viborg


Ud over de tre nævnte udlejere i banebyen er også Birch Ejendomme på vej med lidt over 200 nye lejligheder tæt på Indre Ringvej. De er på forhånd blevet solgt til amerikanske Goldman Sachs og Rubik Properties. Også AP Pension er på vej med 142 byhuse og lejligheder tæt på Hærvejsbroen.

- Det er klart, at det vil give en større kamp om lejerne, men vi tror nu på, at Banebyen fortsat vil være attraktiv, siger Anne Mette Primdahl Nielsen fra Boligselskabet Sct. Jørgen.

Annonce
Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Borgerne har fået ny GPS: Anja kan forklare sammenhængen og vise vej i det kommunale system

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Viborgs vandrette elevator er snart på skinner igen

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Store lugedag i Bjerringbro: Det vilde på Niels Due Jensens Plads er blevet lidt for vildt

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Annonce