Annonce
Læserbrev

Ja, skoene kan blive for små

Annonce

Læserbrev: Jeg er helt enig med Jacob Götzche, der er næstformand for Kreds Midtjylland i Dansk Sygeplejeråd, i at skoene kan blive for små. Sygeplejerskerne er netop blevet opfordret til at booke en tid til vaccinering dagen inden en fridag.

Når man beder mennesker om at arbejde ekstra midt i en sundhedskrise, så ydes der til det maksimale. Ja, vagtplanerne skal hænge sammen i en tid, hvor der er mange forskellige situationer, som giver et ekstra pres.

Sygeplejerskerne arbejder hver dag med risiko for at blive smittede. Nogle af dem er blevet det. Nogen har haft et forløb uden komplikationer, men for andre har det været et sværere forløb. Kollegaer bliver smittede med covid-19, hvilket giver et behov for at ”arbejde ekstra”. Overflytning til andre afdelinger kan være et arbejdsvilkår for nogle sygeplejersker i denne tid.

Det betyder, at der kommer et ekstra pres på det psykiske arbejdsmiljø.

Der gives alt, hvad remmer og tøj kan holde. Når man så ovenikøbet beder personalet om at booke en vaccinering, så de kan få bivirkninger på en fridag, ja, så mener jeg, at det er gået for vidt. Alt for vidt.

Sygeplejefaglig direktør Ida Götke har udtalt, at det handler om betænksomhed:

..”Det er en opfordring til almindelig betænksomhed. Det vil sige, at hvis sygeplejerskerne gerne vil undgå at skulle sygemelde sig grundet bivirkninger fra vaccinen og bringe en kollega på arbejde, så er muligheden jo, at de booker en tid dagen inden en fridag”…

Covid-19-vaccinen kan give bivirkninger i form af feber, træthed og hovedpine, somkan må udløse en sygedag.

Indtil nu har det været hospitalet, der manuelt har valgt, hvilket sundhedspersonale der har skulle vaccineres og hvornår, men fra i dag skal personalet selv booke en tid. Det er derfor, at man i Hospitalsenheden Vest opfordrer personalet til at tænke på kollegerne.

Betænksomhed handler for mig om, at man tænker på, at medarbejderne rent faktisk har brug for en fridag af og til. Selvfølgelig skal man overveje, hvor mange man vaccinerer ad gangen, så der er nogen til tage sig af patienterne, så man ikke ”lægger en hel afdeling ned” pga. vaccine og bivirkninger. Men mon ikke det også kan lade sig gøre med ”betænksomhed”.

Ja, skoene kan blive for små!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Boykot Vinter-OL i Beijing 2022

Annonce