Annonce
Viborg

Ja til 80 boliger i op til 11 meters højde

Bygningen her skal rives ned for at gøre plads til et nybyggeri, der bliver halvanden etager højere. Arkivfoto: Morten Dueholm

Villaejerne i kvarteret ved Vestre Skole får ikke meget ud af deres protester mod et byggeri i tre etager på posthusgrunden på Morvillesvej.

Viborg: Vejen er nu banet for, at Philipsen Gruppen kan gå i gang med at opføre 80 lejligheder i op til tre etager og i 11 meters højde på den grund på Morvillesvej, som indtil for få år siden husede Postdanmark - og før den tid Asanifabrikken, der fremstillede undertøj til kvinder.

På det seneste møde vedtog økonomiudvalget det forslag til lokalplan for området, som teknisk udvalg også sagde ja til tidligere på måneden.

Både Vestre Skole-kvarterets Grundejerforening og adskillige husejere i villakvarteret har protesteret imod, at bygherren får lov til at udnytte grunden så massivt og i så stor en højde, men stort set alle indsigelser har politikerne valgt at sidde overhørig.

En af de få indrømmelser, som grundejerne har fået, er et krav om, at de udvendige sider af bygningen skal fremtræde i røde nuancer, så nybyggeriet passer bedre ind i kvarteret.

Annonce

Asanihaven

Indsigelsen om, at byggeriet bliver for kompakt, afviser politikerne med, at byggeriet lever op til byrådets intentioner om at, at man gerne ser en "fortætning" af midtbyens boligområder. Altså at byggegrundene i midtbyen skal udnyttes bedre.

Villaejerne har også protesteret imod, at der kun anlægges 16 parkeringspladser ved bygningen, fordi de forudser, at mange så vil vælge at parkere bilen på områdets villaveje. Men det afviser kommunen med henvisning til, at de 16 p-pladser ventes brugt af gæster til beboerne i de 80 lejligheder, mens beboerne forventes at bruge nogle af de 154 parkeringspladser, som indrettes i kælderen under det nye hus.

Beboerne mener også, at der burde være foretaget en analyse af byggeriets virkninger på miljøet - en såkaldt VVM-redegørelse.

Det afviser kommunen med henvisning til, at man har foretaget en såkaldt screening af miljøet, og at vurderingen er, at projektet derfor ikke er omfattet af reglerne om en VVM-redegørelse.

Det nye byggeri får navnet Asanihaven, der også bliver adressen til de 80 lejligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce