Annonce
Rundt om Viborg

Ja til at gå videre med planerne for fire vindmøller ved Låstrup

Den mølletype, der skal opstilles ved Låstrup, er endnu ikke valgt, men der er søgt om at opstille møller på op til 150 meter. Arkivfoto.

Byrådets klima- og miljøudvalg hargodkendt, at Viborg Kommune skal gå i gang med planlægningen for et vindmølleprojekt ved Låstrup.

Byrådets klima- og miljøudvalg har besluttet, at Viborg Kommune skal sætte gang i planlægningen af et vindmølle-projekt på fire møller på en højde på op til 150 meter i et landbrugsområde ved Låstrup.

Carsten Jensen, der driver Risgaard ved Låstrup, har søgt om tilladelse til mølleprojektet. De fire vindmøller skal stå på en nord-sydgående række mellem Skivevej mod nord og Nørremarkvej mod syd. Fra møllerne bliver der cirka 850 meter til Løgstørvej og 710 meter til Vievej. Carsten Jensen bliver selv nabo til møllerne. Hans ejendom ligger cirka 550 meter nord for mølleområdet.

El til 10.500 husstande

Klima- og miljøudvalget behandlede tilbage i februar 14 vindmølle-ansøgninger fra det meste af kommunen, og her besluttede man, at udvalget skal arbejde videre med vindmølleprojektet ved Låstrup. Nu har udvalget så sagt ja til at sætte den egentlige planlægning i gang.

Vindmøllerne vil kunne producere så meget el, at det dækker forbruget for cirka 10.500 husstande. Dermed reduceres udledningen af CO2 med cirka 27.000 tons. Det svarer til 3,3 procent af Viborg Kommunes årlige udledning, så møllerne vil give et kraftigt bidrag til kommunens klimastrategi om at blive en CO2-neutral kommune.

Annonce

16 boliger i nærheden

Der ligger cirka 16 boliger inden for en afstand af 1000 meter fra de steder, hvor vindmøllerne skal placeres. Kommunens beregninger for støj og skyggekast viser, at grænseværdierne i forhold til boligerne ikke overskrides, men det skal dog belyses nærmere i den videre planlægning.

Annonce

Borgermøde

Viborg Kommune vil indkalde til borgermøde om vindmølleprojektet den 16. august fra klokken 17 til 19 i Låstrup Forsamlingshus.

Det var ikke et enigt klima- og miljøudvalg, der sagde ja til mølleprojektet. Johannes Vesterby (V) gik imod, fordi han principielt er modstander af etablering af vindmøller, og Anna Margrethe Engbæk Schmidt (K) undlod at stemme. Flemming Gundersen (EL) deltog ikke i mødet.

Annonce
Viborg For abonnenter

'Så stærk, at du kan søge tilflugt under den': I sommer måtte vandet pumpes væk fra Nytorvs tag - hvordan kunne sneen komme som en overraskelse?

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Kultur For abonnenter

Lille Anika venter stadig på behandling i Budapest

Rundt om Viborg

Glæde over udsigten til nye byggegrunde i oplandsby

Viborg For abonnenter

Lisbeth knust over fyring i fleksjob: - Jeg forstår stadig ikke, hvad jeg gjorde galt

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Debat For abonnenter

Gå hjem, chef, før det går galt!

Annonce