Annonce
Debat

Ja til bedre natur og biodiversitet, nej til ensidige løsninger!

Kristian Pihl Lorentzen Venstre Ans Motorvej

Læserbrev: Jeg har i de seneste uger kastet mig ind i debatten om de indhegnede naturnationalparker (NNP), som regeringen vil gennemtrumfe landet over sammen med et snævert flertal i Folketinget.

Ikke fordi jeg og Venstre er imod bedre biodiversitet og natur. Tvært imod kæmper vi for det. Men fordi regeringens koncept for NNP er komplet ensidigt og tilsidesætter en række andre afgørende hensyn omkring skovene. Herunder friluftslivet, træproduktionen, og CO2 reduktion.

I samme forbindelse har jeg gennemført feltbesøg ved statsskove i bl.a. Kompedal Plantage, Rold Skov og Fussingø Skov sammen med lokale brugere og borgere. Og jeg har flere skovbesøg i kalenderen. Aldrig tidligere i mine 17 år på tinge har jeg oplevet så mange borgerhenvendelser, hvor der udtrykkes bekymring, skepsis og vrede over en sag.

Annonce

På baggrund af henvendelserne har jeg stillet 75 spørgsmål til miljøministeren, ligesom Venstre har taget initiativet til tre samråd og en kommende forespørgselsdebat om NNP.

Jeg kan garantere, at jeg sammen med gode kolleger i Venstre fortsætter kampen for en langt mere helhedsorienteret løsning for fremme af biodiversitet. En løsning, hvor man ikke pludselig tilsidesætter årtiers arbejde med opbygning af naturnær skovdrift, hvor der er plads til både træproduktion og god biodiversitet.

Jeg kan garantere, at jeg sammen med gode kolleger i Venstre fortsætter kampen for en langt mere helhedsorienteret løsning for fremme af biodiversitet. En løsning, hvor man ikke pludselig tilsidesætter årtiers arbejde med opbygning af naturnær skovdrift, hvor der er plads til både træproduktion og god biodiversitet.

En løsning, hvor man ikke indhegner enorme skovarealer til skade for dyrs og menneskers frie bevægelighed. Hvad i alverden har indhegnede skove med vild natur at gøre?

Konflikter også med den Outdoor vision, vi kæmper for her i kommunen. En løsning, hvor familier, børnehaver, cyklister, ryttere, løbere og andre fortsat kan færdes i skovene uden risiko for at blive angrebet af store indhegnede græsædere.

En løsning hvor man ikke går på kompromis med dyreværnsloven ved at lade dyr gå sultne rundt bag hegn i vinterperioden.

En løsning hvor vi til gavn for klimaet og det bæredygtige byggeri fortsat har en stor produktion af tømmer i de danske skove, så vi slipper for stor merimport af træ med deraf følgende øget CO2 udledning og mindre beskæftigelse.

Og ikke mindst: En løsning hvor brugere og naboer landet over bliver reelt inddraget i planerne. Desuden glæder jeg mig over en bred politisk enighed om, at der i de kommende år skal plantes meget mere skov. Men det skal være skove, hvor alle vigtige hensyn er tilgodeset – ganske som det allerede står klart i Skovloven.

Annonce
Viborg For abonnenter

Bekymringer for Viborgs ve og vel: - Uanset hvad vil det være et fremmedlegeme og et indgreb i byens kulturarv

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Godt nyt fra energiselskab: Varmepriser stiger langt mindre end forventet, men der skal konstant holdes øje med energipriserne

Bjerringbro For abonnenter

Ny rapport: Stor risiko for 'katastrofe-regn' som det, der oversvømmede store dele af Tyskland sidste år

Viborg

Flere penge på kviktest: Restriktioner ophører, men Falck forsætter med at teste - også i Viborg

Erhverv

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal

Viborg For abonnenter

Viborg Varme holder fast: Fjernvarmepriserne stiger som allerede meldt ud - hverken mere eller mindre

Debat For abonnenter

Skræmmende mange slidte ejendomme i Viborg

Debat For abonnenter

Kære Lars Friis - tillid er en leders vigtigste rygsæk

Viborg For abonnenter

Et liv med angst og ambitioner: Usædvanlige omstændigheder gjorde Johannes til hele Viborgs borgmester

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Kultur

Besøg fra Alfons, liedkoncert i musiksalen: Weekenden i Viborg byder på alt fra musik til motion

Navne For abonnenter

- Det er et fantastisk privilegium at kunne arbejde med målbevidste unge mennesker hver dag

Navne

Ny gymnasierektor slapper af i sin hytte uden el og varme i Telemarken: 'Vi skal vandre tre kilometer med alt udstyr på ryggen for at komme til hytten - en bil kan ikke køre dertil'

Annonce