Annonce
Viborg

Ja til et samlet skoledistrikt i Bjerringbro

Annonce

Læserbrev: I de lokale aviser har jeg kunnet læse, at nogle undrer sig over, at vi i byråd og børn og ungeudvalget ikke allerede nu har truffet beslutning om én skole på én matrikel.

Som lokal politiker i børn og ungeudvalget har jeg i høj grad været talsmand for at træffe den første del af beslutningen, men ikke den anden.

Et skoledistrikt giver rigtig god mening, fordi det giver mulighed for langt bedre undervisningstilbud, end der er mulighed for i dag. Hvis der eksempelvis optimeres, så der er behov for fire færre klasser i forhold til de nuværende ca. 40 klasser, så spares der som udgangspunkt cirka seks millioner kroner.

Vel at mærke seks millioner som kan anvendes til forbedrede undervisningstilbud i de klasser der er. Alle pengene vil blive på skolen og vil kunne anvendes til eksempelvis øget brug af tolærerordninger i indskolingen, eller hvor ledelse og skolebestyrelse måtte finde det mest relevant.


Bjerringbro Skole vil få en bedre økonomi og dermed mulighed for bedre undervisningstilbud end de fleste andre skoler i kommunen.


Bjerringbro bliver et af Viborg Kommunes største skoledistrikter, hvilket også betyder, at Bjerringbro Skole vil få en bedre økonomi og dermed mulighed for bedre undervisningstilbud end de fleste andre skoler i kommunen.

Skal det hele så nødvendigvis foregå fra én, og kun én matrikel – det er et ganske andet spørgsmål, som vi er nødt til at have en god debat om lokalt. Pengene til at realisere bedre rammer på én eller på to matrikler, er alligevel først til rådighed i 2024 og 2025, så tidligst i slutningen af 2025 vil vi have de endelige rammer på plads.

Derfor har vi også god tid til en grundig debat og en efterfølgende velovervejet beslutning. Vi har behov for en debat, om hvorvidt det er mest hensigtsmæssigt for børn, byen og borgerne at samle alt på én matrikel, eller om man eksempelvis skal have indskoling, 0. til 3. klasse, på to matrikler – eller noget helt tredje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce