Annonce
Rundt om Viborg

Ja til plan for butik og boliger

Lokalplanen for en ny anvendelse af den tidligere tømmerhandelgrund i Frederiks bliver snart endeligt vedtaget i Viborg Byråd. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Frederiks: Som ventet sagde teknisk udvalg under Viborg Byråd ja til det reviderede forslag til lokalplan 493 for et område til en butik plus en stribe boliger på den tidligere byggemarkeds- og tømmerhandel grund på Solvænget midt i Frederiks.

Lokalplanen har været på vej i et års tid, men førsteudgaven blev trukket tilbage af Viborg Kommune, efter at lokale borgere protesterede mod forskellige dele. Blandt andet trafikforholdene omkring en kommende Spar-købmandsbutik og tilsvarende for et nyt boligområde med op til 20 husstande.

De dele er der ændret på i andenudgaven af lokalplanforslaget. Til gengæld har kommunen ikke rettet sig efter indvendinger fra repræsentanter for Dagli'Brugsen Frederiks, som ikke mener, at byen omsætningsmæssigt er stor nok til endnu en dagligvarebutik.

Efter godkendelsen i teknisk udvalg mangler blot behandlingen i økonomi- og erhvervsudvalg samt den forventede vedtagelse i byrådet onsdag den 21. november. Derefter kan ejeren af grunden, Poul Sønder fra Skive, sammen med et udviklingsfirma gå i gang med at realisere projektet. Poul Sønder har til folkebladet udtalt, at han forventer, at projektet kan tage fart hurtigt efter den kommunale vedtagelse af lokalplanen.

jøp

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce