Annonce
Debat

Katedralskole-elev: Ja, vi er corona-studenter! Nej, det er ikke op til den enkelte elev at få det maksimale ud af fjernundervisning!

Læserbrev: Mit navn er Kristian Ryberg Nielsen og jeg er 18 år gammel. Jeg går på Viborg Katedralskole på mit tredje og dermed sidste år. Med andre ord: jeg bliver student til sommer. Som elev på tredje årgang har jeg og resten af min årgang været mildest talt begravet i corona-restriktioner. Derfor skal vi have lov til at gå til en eksamen på en anden og begrænset måde.

Jeg har ondt af, at vores dygtige og tilsyneladende meget problemløsende og omstillingsparate lærere, der hele tiden har skullet være klar til at omlægge deres fysiske og nærværende undervisning til fjernundervisning, hvor man i en mindre grad kan have fokus på den komplekse og hele elev eller hvilken forståelse af den modtagede undervisning, vedkommende har.

For nej! Det er ikke op til den enkelte elev at få det maksimale ud af fjernundervisning. Det er op til eleven at prøve at følge med. Det er op til eleven at sørge for ikke at gå psykisk ned på grund af isolation og distancering fra samvær, nærvær og andre sociale behov.

Annonce

Jeg har til dags dato fået frataget op imod 153 fysiske undervisningsdage (1), hvor jeg har misset de bedst mulige undervisningskår. I disse 153 undervisningsdage har jeg siddet derhjemme, kæmpet med elektronikken, kæmpet med et afsavn i forhold til venner og familie, kæmpet med min egen psyke, samtidig med at jeg skulle kæmpe kampen som elev i gymnasiet anno 2022, hvor karaktererne fylder mere end nogensinde før.

Hvis fru Pernille Rosenkrantz-Theil tror, at en ’normal’ eksamination af studenter til sommer 2022 ikke vil påvirke eleverne psyke, så har vi vel og mærke at gøre med en minister, der negligerer en af samfundets største problematikker: unges trivsel.

Hvor konkurrencesamfundet har overvundet den enkeltes elevs lyst til læring gennem egen fri vilje og uden pres og stress fra et karakterfikseret system. I et system, hvor unge bliver diagnosticeret med psykiske lidelser som aldrig før (2).

Hvis fru Pernille Rosenkrantz-Theil tror, at en ’normal’ eksamination af studenter til sommer 2022 ikke vil påvirke eleverne psyke, så har vi vel og mærke at gøre med en minister, der negligerer en af samfundets største problematikker: unges trivsel. Som mildest talt ikke vil indse problemet i sin og regeringens proportionsløse beslutning om ikke at acceptere studenter årgang 2022 som corona-studenter og konsekvensen af dette.

For hvis de to forgangne årgange anses som corona-årgange, så må min årgang med over 300% flere fjernundervisningsmoduler i den grad også være en corona-årgang. Det er simpel logik.

Student fra årgang 2021/2022: 153 undervisningsdage misset

Student fra årgang 2020/2021: 133 undervisningsdage misset

Student fra årgang 2019/2020: 37 undervisningsdage misset

Derfor foreslår jeg nu én til én den samme eksamensændring, som regeringen vedtog den 5. februar 2021 for sidste års dimitterende corona-studenter. For vi skal også anses som corona-studenter:

På de gymnasiale uddannelser skal elever i 1. og 2.g til en prøve, mens elever i 1.hf skal til to prøver. I 3.g og på 2.hf skal eleverne til fire prøver. Normalt skal elever i henholdsvis 3.g og 2.hf til henholdsvis typisk cirka syv og otte-ni prøver.

Og til de læsere og opponenter, der stigmatiserer min årgang som en curling-årgang. Dette handler ikke om at tage let på eller komme let til tingene og vores skolegang! Dette skyldes, at vi kæmper en kamp for at komme ud af dårlig psyke på grund af det ekstra pres, som corona og fjernundervisningen har medført.

Ingen ønsker at snyde sig til en højere karakter. Men ABSOLUT ingen ønsker at få en dårligere karakter på grund af en pandemi og en uforstående regering, der har givet os unge en endnu tungere skoletaske på skulderen hver evig eneste dag, når vi går vores daglige gang på vores gymnasium.

Dette handler om at få noget proportion i tingene, fru Pernille Rosenkrantz-Theil. Du er vores minister! Du bærer ansvaret for os!

Jeg ønsker en fair afslutning til alle mine med-studerende til sommer 2022.

(1) 11 undervisningsdage i 3g i december 2021, 87 undervisningsdage fra 16. december 2020 til 21. maj 2021, 55 undervisningsdage fra 11. marts 2020 til 27. maj 2020… *OBS! Weekender og feriedage er modregnet og dette kan geografisk og personligt svinge*

(2) Rapport af Pia Jeppesen: Mental sundhed og sygdom hos børn og unge i alderen 10-24 år - forekomst, udvikling og forebyggelsesmuligheder.

Annonce
Viborg For abonnenter

Bekymringer for Viborgs ve og vel: - Uanset hvad vil det være et fremmedlegeme og et indgreb i byens kulturarv

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Godt nyt fra energiselskab: Varmepriser stiger langt mindre end forventet, men der skal konstant holdes øje med energipriserne

Bjerringbro For abonnenter

Ny rapport: Stor risiko for 'katastrofe-regn' som det, der oversvømmede store dele af Tyskland sidste år

Viborg

Flere penge på kviktest: Restriktioner ophører, men Falck forsætter med at teste - også i Viborg

Erhverv

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal

Viborg For abonnenter

Viborg Varme holder fast: Fjernvarmepriserne stiger som allerede meldt ud - hverken mere eller mindre

Debat For abonnenter

Skræmmende mange slidte ejendomme i Viborg

Debat For abonnenter

Kære Lars Friis - tillid er en leders vigtigste rygsæk

Viborg For abonnenter

Et liv med angst og ambitioner: Usædvanlige omstændigheder gjorde Johannes til hele Viborgs borgmester

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Kultur

Besøg fra Alfons, liedkoncert i musiksalen: Weekenden i Viborg byder på alt fra musik til motion

Navne For abonnenter

- Det er et fantastisk privilegium at kunne arbejde med målbevidste unge mennesker hver dag

Navne

Ny gymnasierektor slapper af i sin hytte uden el og varme i Telemarken: 'Vi skal vandre tre kilometer med alt udstyr på ryggen for at komme til hytten - en bil kan ikke køre dertil'

Annonce