Annonce
Erhverv

Jagtbutik har vokseværk: Får Danmarks næststørste våbenafdeling med sikkerhed som i nationalbanken

Finn Kjærgaard har i mange år kæmpet for Jafi's overlevelse. På fredag kan han være med til at indvie en udvidet butik. Foto: Morten Pedersen
Fredag åbner Jafi officielt en udvidet udgave af butikken på Lundborgvej, hvor lagerrum er lavet om til butik med mere plads til fritidsudstyr, større våbensalg og et nyt ammunitionslager.

Viborg: Det kan nærmest beskrives som en moderne fortolkning af H.C. Andersens "Den grimme ælling".

Jagt-, fiskeri- og fritidsbutikken Jafi har levet en omtumlet tilværelse, siden den flyttede til Lundborgvej i 2009. Placeringen af Jafi stred mod planloven, da man ikke måtte sælge til private i området. Det gav anledning til et langtrukkent tovtrækkeri, som først fandt sin afslutning i 2017, da en ny planlov blev vedtaget af Folketinget - og det var undervejs tæt på at koste butikken livet.

Men nu står butikken stærkere end nogensinde. Et underskud på 400.000 kroner før skat i 2019 er vendt til et overskud på 800.000 kroner i 2020. Bruttofortjenesten har ligeledes taget et ordentligt spring fra 2,6 til 4,1 millioner kroner.

Annonce

Her fremhæver medindehaver Finn Kjærgaard blandt andet virksomhedens webshop, som har været med til at øge salget - og som han har forventninger til blot vil fortsætte med at stige.

Vores våbenafdeling er nu på hele 200 kvadratmeter. Det gør os til Danmarks næststørste våbenforretning, og den er helt i europæisk topklasse i forhold til betjening og præsentation af våben.

Finn Kjærgaard, medindehaver af Jafi

Og så har de fysiske rammer fået endnu et løft på Lundborgvej, hvilket ejerne forventer også vil styrke forretningsgrundlaget.

- Der kommer folk forbi fra hele Jylland - endda også Fyn og Sjælland. Mange gør en tur ud af det og bruger dagen i Viborg, når de besøger vores butik, fortæller Finn Kjærgaard, der derfor også glæder sig over, at Jafi fra på fredag officielt indvier en endnu større butik på 1200 kvadratmeter.

- Vores tidligere varemodtagelse er inddraget til at være en del af butikken. Derudover er vores våbenafdeling nu på hele 200 kvadratmeter. Det gør os til Danmarks næststørste våbenforretning, og den er helt i europæisk topklasse i forhold til betjening og præsentation af våben, lyder det fra indehaveren.

Jafi har våben på rad og række - Danmarks næststørste butiksudvalg, lyder det fra indehaveren. Foto: Morten Pedersen

Det skyldes blandt andet, at man har opkøbt den lokale bøssemager Per Langvads våbensamling og samtidig hyret selvsamme Per Langvad til at arbejde for Jafi.

- Mange af de her våben er unikaer. Der er både nye og ældre våben, og de er i alle prisklasser, siger Finn Kjærgaard.

Det kan den udsendte journalist ved selvsyn bekræfte, da enkelte af våbnene koster mere end en fabriksny bil blandt de mindre bilklasser.

Så sikkert som nationalbanken

En anden vigtig tilføjelse hos Jafi er det ammunitionsrum, der er opført lige bag ved våbensalget. Her er kunder normalt forment adgang, men vi får lov til at komme med Finn Kjærgaard ind og se rummet.

- Der er så meget sikkerhedsudstyr, at vi befinder os i samme kategori som nationalbanken. Det er en kategori 50 - altså toppen af sikkerhed. Der er rystedetektorer på alle murene, så hvis man eksempelvis kommer med en bil, en gaffeltruck eller en traktor for at bryde ind, så går alarmen, fortæller Finn Kjærgaard og fortsætter:

Ammunitionslageret er reelt set en bunker, der skulle være lige så sikkert som Nationalbanken. Foto: Morten Pedersen

- Der er bygget en decideret bunker op omkring lageret. Der er brugt omkring et ton jern, som er lagt i og støbt i en 20 centimeter mur fyldt med beton. Det gælder både vægge og loft. Der kan være 25 paller med ammunition herinde, når de kommer med specialtransport, og det er langt mere, end vi kunne rumme tidligere.

Annonce

Officiel åbning

Hvis man besøger Jafi i dag, kan man se, at den udvidede butik allerede er klar til kunderne.

Men det er først på fredag, at den officielt indvies - og det bliver med to af forkæmperne for "Den grimme ælling", folketingsmedlem Kristian Phil Lorentzen og formand for teknisk udvalg, Johannes Vesterby.

- Meget symbolsk skal de ikke klippe snoren, men de får i stedet en jagtkniv til at skære snoren over ved indvielsen, fortæller Finn Kjærgaard.

I højre hjørne er varemodtagelsen inddraget for at få mere plads i butikken. Foto: Morten Pedersen

Han forventer, at der kommer mellem 4000 og 6000 mennesker forbi på åbningsdagen.

- Men vi er også klar til dem. Det bliver en festdag, lover indehaveren.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Dommen står fast: Ansat på flyvestationen klemte og trak i kvindelig kollegas brystvorte

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal Venstre-formand: Vi fyrede ikke Allan Clifford

Viborg For abonnenter

Byrådspolitiker afviser den lokale budgetaftale i jordklodens navn: - Jeres selvros er kvalmende

Sport

Pernille Harder sætter dansk målrekord i nem storsejr i Viborg

Bjerringbro For abonnenter

Fix a bike: Det startede med fem gamle cykler på græsplænen

Viborg

Hvad betyder kulturbuffet? - Jeg er blevet del af et fællesskab og har fået følelsen af, at Viborg er min by

Erhverv For abonnenter

Nu står Lego-familien frem: Legetøjet blev kaldt 'pjank', fabrikken brændte og en tragisk dødsulykke lagde dyne af sorg over familien

Erhverv

Virksomheder mangler hænder: DA-boss vil skærpe sanktioner for ledige, der ikke tager et job

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Viborg For abonnenter

Finderup vil være årets lokalområde: - Det føles som én stor familie herude

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Debat

Skidt med Limfjorden - det bliver værre og værre!

Annonce