Annonce
Viborg

Verdensomspændende skattejagt er kommet til Viborg: Børn leder efter bamser i vinduerne

Bamserne titter frem i vinduer i hele byen. Billedcollage: Stine Elkær
En hel simpel jagt på bamser, der titter frem i vinduerne, er blevet et hit for børn og deres forældre.

Viborg: Store bamser, små bamser, gamle bamser og nye bamser. Bamser formet som dyr, som mennesker eller som Disney-figurer. Bamser i alle regnbuens farver.

Når først øjet er begyndt at søge villavejen grundigt efter for bamser, så er det svært at stoppe igen. Overalt i domkirkebyen gemmer der sig små plyssede skabninger i vindueskarmene, der blot venter på at blive opdaget.

Bamsejagten er nu også kommet til Viborg. Ja, efterhånden er det faktisk blevet et verdensomspændende initiativ, der får lokket folk ud af hjemmene i disse måske lidt kedelige corona-tider.

Børn i hele verden, blandt andet i England, Finland og New Zealand, er på bamsejagt. Selv New Zealands premierminister har fortalt, at hun er med.

Annonce

Glæde i en svær tid

På Sønder Allé sidder en lille strikket abe i vinduet og venter på nysgerrige børn. Det er Rikke Kirkensgaards bamse, og den har siddet i vinduet i flere dage nu.

- Jeg så, at nogen havde startet de her bamsejagter andre steder i landet, og da en af mine Facebook-venner så skrev, at hun nu havde sat en bamse i vinduet her i Viborg, så ville jeg også være med. Så gik det op for mig, at det jo ikke bare er et lille lokalt initiativ, men faktisk en ting verden over, siger Rikke Kirkensgaard og fortsætter:

- Hvis bare ét barn bliver glad for at se en abe i mit vindue, så er det det værd for mig.

På Nørresøbakken har både Gustav Gris og Bamse indfundet sig i solskinnet gennem ruden. Shanice Bjerregaard Prilvang har ikke selv været på bamsejagt med sin to-årige datter, men hun vil alligevel gerne være med.

- Jeg har valgt at sætte en bamse i vinduet, fordi jeg synes, det er en sød lille skattejagt, som børn og forældre kan tage på. Der er nogle forældre derude, som i den her corona-tid mangler måder at aktivere deres børn, og hvis jeg kan hjælpe med det ved at have en bamse i vinduet, så er jeg glad. Det giver folk en mulighed for frisk luft og en gåtur uden det er ”kedeligt” for barnet, fortæller hun.

Et formål med gåturen

I Houlkær er Bamse igen på spil. Her er det Yvonne Kristensen, der har valgt at støtte op om initiativet.

- Jeg har læst om det med bamserne i medierne, og jeg synes, det var alletiders at gøre noget for børn og familier i denne svære tid. Jeg har set mange familier gå lange ture hver dag, og jeg kan forestille mig, at det er svært for børn at blive ved med disse gåture uden at have et formål. Det er der så nu, fortæller Yvonne Kristensen, der også har delt idéen på andre lokale Facebook-sider.

- Desuden ”taler” en bamse jo til alle børn og voksne – også selvom vi ikke har samme sprog og oprindelse. Hvem har ikke haft en bamse som barn, der gav tryghed og som betød noget særligt. Jeg har da selv min gamle bamse, og jeg er 65 år gammel.

Hvis nu påskeharen ikke kommer ud med sine påskeæg på grund af virussen, så er der hvert fald masser af bamser rundt omkring, der gerne vil findes i både Overlund, Houlkær, Asmild, i midtbyen og i hele vestbyen, så det er bare med at gå på jagt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce