Annonce
Kultur

Jagtfusion stemt ned: Bestyrelsen trak sig på generalforsamling

Kurt Kristensen, (tv) er igen formand for Gudenådalens Jagtforening efter, at Mogens Kolby og den øvrige bestyrelse trak sig. Billedet er fra 2013, da Koldby afløste Kristensen som formand. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen.
Bestyrelsen for Gudenådalens Jagtforening trak sig på generalforsamling.
Annonce

Bjerringbro: Der var drama, og bestyrelsen trak sig. Sådan lød det fra en deltager i generalforsamlingen i Gudenådalens Jagtforening i en besked til avisen forleden. Men i følge Kurt Kristensen, som er ny formand for foreningen, var der ikke tale om noget drama.

- Jo hele bestyrelsen trak sig, men det var der ikke noget drama i, siger han.

På dagsordenen var der et punkt om, hvorvidt Gudenådalens Jagtforening skulle fusionere med Bjerringbro og Omegns Jagtforening. Det var tilsyneladende det, som skilte den nu forhenværende bestyrelse og de øvrige fremmødte. 20 personer deltog i generalforsamlingen.

- Sidste år aftalte vi, at de to foreninger kunne fusionere om tre år, altså i 2021, men på generalforsamlingen lagde formanden Mogens Kolby og den øvrige bestyrelse op til, at foreningen allerede nu skulle fusionere med Bjerringbro og Omegns Jagtforening. Det mente de fremmødte var for tidligt, og de var også bekymrede for, om det overhovedet var en god idé, siger Kurt Kristensen, som er nyvalgt formand.

- Deltagerne kritiserede, at et medlem af Gudenådalens Jagtforenings riffeludvalg havde afleveret regnskab for vores tre-fire fælles arrangementer efter tidsfristen. Det skyldes lidt sløseri, men deltagerne var bekymrede for, om man er klar til et samarbejde, og derfor blev forslaget stemt ned, siger Kurt Kristensen.

Da vores forslag om sammenlægning ikke blev godkendt, så trak vi os fra bestyrelsen, Så nu er det den nye bestyrelse, der må arbejde videre med det.
Mogens Kolby, fhv. formand for Gudenådalens Jagtforening.
Annonce

Demokratiet

Han har tidligere været formand for Gudenådalens Jagtforening og kender derfor til den efterhånden gamle diskussion om de to lokale foreninger skal lægges sammen til én. I 2013 overlod han posten til Mogens Koldby, som nu så at sige har givet den tilbage til Kurt Kristensen.

Den nu forhenværende formand for Gudenådalens Jagtforening Mogens Kolby afviser også, at der var ballade.

- Der var en diskussion om sammenlægningen, men den var der ikke opbakning til nu. I følge vedtægterne skal vi have to tredjedeles flertal, hvis foreningerne skal lægges sammen. Det flertal var der ikke, og sådan er demokratiet, siger han. - Da vores forslag om sammenlægning ikke blev godkendt, så trak vi os fra bestyrelsen, så nu er det den nye bestyrelse, der må arbejde videre med det, siger Mogens Kolby.

Annonce

Hund eller jagt

I følge både Mogens Kolby og Kurt Kristensen er der også forskel i de to klubbers interesser.

Bjerringbro og Omegns Jagtforening er meget dygtige til arbejdet med hunde, mens Gudenådalens Jagtforening går mere op i skydning.

- I Gudenådalens Jagtforening er nogle medlemmer bange for, at de vil drukne i hundearbejdet. Men selv om der er forskellige interesser, så er det jo lidt fjollet at have to jagtforeninger i så lille et område. Vi burde kunne samle kræfterne, siger Kurt Kristensen. Håbet var, at man ved en sammenlægning kunne forene de to interesser, og samtidig ville der så være flere personer at fordele både bestyrelsesarbejdet og foreningens arrangementer på. Men sådan blev det ikke.

Bjerringbro og Omegns Jagtforening, der har cirka 150 medlemmer, holder sin generalforsamling i januar. Gudenådalens Jagtforening har cirka 120 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Politisk selvsving om grøn energi

Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Annonce