x
Annonce
Kultur

Jazz-søstre giver den gas i Viften

Der er kvindelig jazz på programmet den 25. oktober i Vifen Bjerringbro. Pressefoto
Oplev den kvindelige jazz-elite i Bjerringbro den 25. oktober.

Bjerringbro: Fredag den 25. oktober er der jazz - stor jazz - på plakaten i Bjerringbro. Det er Danmarks ubetinget største jazzsangerinde, Cæcilie Norby’s “Sisters in Jazz”, der kommer på besøg. Hver enkelt på holdet bag “Sisters in Jazz” er stjerner fra den internationale jazz-elite, som har markeret sig som toneangivende innovatører på hvert sit instrument.

Cæcilie Norby har for længst fasttømret sin position, som en af Skandinaviens mest alsidige og respekterede vokalister. Hendes udgivelser for det prominente tyske plade selskab Act records har høstet fantastiske anmeldelser og hun er også blevet kaldt ”the Scandinavian vocal queen”.

På albummet, Sisters In Jazz, der udkom i januar 2019 har Cæcilie Norby kastet sig ud i et Jazzet univers, som udstråler varme og visdom, samt den særlige eftertænksomhed og melankoli der kommer med erfaring. Repertoiret består af numre komponeret af kvindelige komponister af de seneste årtiers mest fremtrædende melodikere, så som Nina Simone, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln, Carol King samt helt nyt originalt materiale og nye takes på gamle numre.

Cæcilie Norby har omgivet sig med nogle af jazzens mest eftertragtede kvindelige instrumentalister, som hver især har markeret sig som toneangivende og innovatører på hvert sit instrument.

I bandet kan man så ledes opleve den italienske piano virtuos og komponist Rita Marcotulli som siden 1980’erne har samarbejdet og indspillet med jazz kyrofæer som Pat Metheny, Chet Baker og Billy Cobham. Polakken Dorota Piotrowska er udover sit malende og unikke trommespil, højt anerkendt for sine kompositioner. Orkesterets bassist er amerikanske Kristin Korb, der bl.a. har turneret med Jeff Hamilton, John Clayton med flere, mens saxofonist Pernille Bévort er et kendt ansigt på den Danske jazzscene, hvor hun er værdsat i mange ensembler bl.a. Ernie Wilkins Allmost Big Band.

Billetter til koncerten kan købes i forsalg på Biblioteket i Gudenåhuset, på nettet eller ved indgangen før koncerten. I forbindelse med koncerten kan der købes buffet i Gudenåhusets Café, hvortil der skal reserveres bord.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce