Annonce
Navne

Karsten er opvokset med musikken: - Jeg arbejder hver dag med det, jeg er mest glad for

Karsten H. Thygesen fylder 60. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Karsten H. Thygesen har altid været noget ved musikken både fagligt og mentalt. Igennem næsten 18 år var han skoleleder på Møllehøjskolen i Bruunshåb. I dag laver han uddannelser for ledere både i privat og offentligt regi. På lørdag fylder han 60 år.
Annonce

60: Karsten H. Thygesen, Midgårdsvej 49, Viborg, fylder 60 år på lørdag den 26. september.

Han er født og opvokset i Holstebro og er student fra Holstebro Gymnasium. I barneårene var han en ivrig spejder.

Han gik med aviser for at tjene penge til det første fotoapparat. Det medførte, at han hjemme i forældrenes badeværelse lavede mørkekammer og fremstillede store fotostater.

I ferierne arbejdede Karsten H. Thygesen hos en skoventrepenør, og han har plantet kilometervis af læhegn omkring vestjyske minkfarme, der blev etableret op gennem halvfjerdserne.

Som ung havde han jobs på fritidshjem og en institution for voksne handicappede medborgere. Han blev læreruddannet på Skive Seminarium. Siden 1986 har bopælen været på Midgårdsvej i Viborg. På det tidspunkt blev han ansat som lærer på Houlkærskolen.

Annonce

Musik og skoleleder

Karsten H. Thygesen er opvokset med og har altid selv spillet musik.

Helt fra barneårene kørte familien fra Holstebro til Oddense i Salling, hvor der var et enestående musisk miljø, og der blev afholdt musikfestivaler med Salling Spillemænd.

I en lang årrække spillede han i et klassisk ensemble, som hans far var dirigent for. Da faderen kom ud for en ulykke, blev Karsten uden varsel musikunderviser og dirigent. Han skrev selv noder til både børn og voksne, der var nybegyndere i udøvelse af musikken.

Når børn kom til Salling helt fra Holstebro for at få instrumental undervisning, blev forældrene også interesserede, og det blev til en musisk storfamilie, der hyggede sig med stort kagebord bagefter undervisningen.

Han har i dag stående næsten alle instrumenter lige bortset fra obo. Der er fem violiner samt saxofoner, kontrabas, klarinet, fløjte, klaver og guitar, som indimellem giver musiske indslag.

- Jeg var meget glad for min tid som lærer på Houlkærskolen. Jeg underviste i musik, billedkunst og historie, og sammen med en kollega skrev vi tekster til musicals, og jeg var samtidig deltidsansat på Viborg Musikskole med ansvar for  fælles forældre- og børne musikundervisning. Jeg har altid elsket at udforske mine ideer og tanker. På et tidspunkt rejste jeg rundt og optrådte med et cirkusnummer, hvor jeg var jonglør på en ethjulet cykel, fortæller fødselaren i villaen, og han fortsætter:


På et tidspunkt rejste jeg rundt og optrådte med et cirkusnummer, hvor jeg var jonglør på en ethjulet cykel.

Karsten H. Thygesen


- Møllehøjskolen i Bruunshåb søgte en ny skoleleder. Jeg sendte en lidt musisk ansøgning, hvor jeg havde afbildet syv planter, der havde syv betydninger, som svarer til en oktav i musikkens verden. Jeg blev ansat og havde knap 18 fantastiske år med at udbygge Møllehøjskolen både fysisk og fagligt. Jeg holdt utrolig meget af samarbejdet med kolleger, forældre og politikere, som gør mig glad den dag i dag.

Annonce

Procesguide.dk

- I 2008 ville jeg realisere nogle drømme om at lederuddanne mennesker. Jeg læste en hel del litteratur fra hjerneforskere og lærte gennem min coachuddannelse at lytte til mennesker, inden jeg stillede spørgsmål til deres formåen og forventning.

- Jeg startede min virksomhed, Procesguide.dk, som startede med nogle kunstnerseminarer, der gjorde kommunernes kulturkonsulenter interesserede og medvirkede til dannelse af forskellige udviklende fællesskaber.

- Min første helt store kunde var Kalundborg Kommune. Det startede med at formidle muligheder for børn med særlige kompetencer, og videre til lederkurser for 100 undervisere. Senere var det kompetenceløft for 650 ledende medarbejdere med både direktion og chefer på skolebænken. Jeg boede i en lang periode på Sjælland fra søndag til torsdag for at uddanne ledere.

- Min virksomhed laver nu lederuddannelse over hele landet. Jeg har fået et netværk af samarbejdspartnere, som er meget dygtige og erfarne ledere fra store virksomheder, der underviser og deler deres ledelseserfaringer med mange forskellige kursister. Der er vist bare en enkelt kommune, jeg ikke har haft aftaler med, og samtidig får jeg hele tiden forespørgsler også fra private virksomheder. Corona-pandemien har åbnet nye helt uforudsigelige døre med mange spørgsmål omkring det at finde og få endnu bedre ledelsespotentiale i en given virksomhed.

Karsten H. Thygesen er gift med Jette, der er sygeplejerske i dialyseafdelingen på Regionshospitalet i Viborg. Der er tre børn og tre børnebørn i familien. Han går hver dag tur med jagthunden.

Han er med i et jagtkonsortium ved Herrup Sø og har investeret i en gård med skov ved Løvel, der tit trækker både ham selv og hunden ud for at motionere.

- I dag arbejder jeg hver dag med det, jeg er mest glad for, nemlig at udvikle menneskers lederevner. Jeg tror, det hjælper mig, at jeg som ung kom til at dirigere orkestre, hvor det vigtigste er sansefornemmelsen, når forskellige instrumenter skal klinge sammen. Vi kan så meget mere som mennesker, når bare vi klinger sammen, slutter 60-års fødselaren, der fejrer dagen sammen med børn og børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce