Annonce
Danmark

- Jeg er glad for, at jeg tog springet

Mikkel Rosenvold kan ikke undvære storbystemningen og har valgt at bo i en af de bydele i Odense, der minder mest om København. Foto: Lasse Hansen

29-årige Mikkel Rosenvold tog springet og flyttede med, da Spillemyndigheden rykkede 60 statslige arbejdspladser fra København til Odense. Det har blandt meget andet givet ham bedre karrieremuligheder

Vær positiv. Flyt med. Tag chancen. Den første indskydelse må ikke være: "Nu skal jeg finde mig et nyt job".

Det er 29-årige Mikkel Rosenvolds råd til de tusindvis af københavnere, der i dag får at vide, at deres arbejdsplads flytter til provinsen.

Selv var Mikkel Rosenvold en del af første bølge, der 3900 arbejdspladser i 2016 blev fordelt i Jylland og på Fyn.

- Jeg har arbejdet med økonomistyring og it-planlægning i Spillemyndigheden i tre år, og havde absolut ingen planer om at forlade København og flytte til Odense. Jeg er opvokset på Frederiksberg - og Odense var ikke en by, som jeg i forvejen havde et forhold til, siger han.

Spillemyndigheden er en statslig styrelse, under Skatteministeriet, der er ansvarlig for at sikre et ordentligt og reguleret spilmarked i Danmark, hvor spillere er beskyttet mod unfair og ulovligt spil. Det betyder at de blandt andet overvåger reglerne for kasinoer, lotterier og spilleautomater.

Samlet var det 60 arbejdspladser, der flyttede til Odense i november 2016.

- For at sige det ligeud, så var jeg ikke på forhånd forelsket i Odense. Jeg havde betænkeligheder ved at sige farvel til min familie og venner i København. Men faktisk så betød usikkerheden i forhold til jobbet også en hel del: Altså, hvad skulle jeg lave og hvad var mine fremtidsmuligheder. Når man flytter på den måde, er man nødt til at se tre-fire år ud i fremtiden. Det tvinger ens arbejdsgivere til at tænke langsigtet med, hvad de har at tilbyde af efteruddannelse og karrieremuligheder, siger Mikkel Rosenvold.

Fem ting, der gør indflytningen lettere

1)Skab tryghed i forhold til fremtidsmulighederne på jobbet. udviklingsmulighederne skal være konkrete, så man ved man hvad man går ind til - både når det handler om karriere og efteruddannelse. Der skal tænkes frem.

2)Skab klynger. Hvis man vil bevare et miljø - og dermed karriemuligheder - omkring de statslige arbejdspladser, så skal de ikke ligge for langt fra hinanden. Husk også at bevare de faglige miljøer eksempelvis gå-hjem-møder, hvor man kan møde kolleger fra andre statslige og akademiske arbejdspladser

3)Tænk positivt. Ægtefæller og børn kan selvfølgelig gøre en flytning umulig. Men selve det at flytte til provinsen bør ikke skræmme nogen væk fra ønskejobbet.

4)Få det overstået. Lad være med at trække flytningen i langdrag. Det er lammende for en arbejdsplads at gå og vente på at skulle flytte. Få plastret revet af. Det er sjovere at være med til at opbygge en arbejdsplads end at vente på, at den flytter.5)Ro på. Danmark er ikke større end at det kan lade sig gøre at holde forbindelse til familie og venner i København. Man kommer måske til at bruge lidt ekstra på brobizz'en - til gengæld er huslejen billigere.

Mikkel Rosenvol er en af de ansatte der er flyttet med Spillestyrelsen til Odense. Foto: Lasse Hansen

Posen blev rystet

Karrieremuligheder viste sig overraskende nok at være en af de attraktive ting ved flytningen for Mikkel Rosenvold, selv om Odense langtfra kan matche København, når det handler om jobudbud for en 29-årig cand.scient. pol. Ikke en gang selv om man tager hele Trekantsområdet med. Men i første omgang var det kun to af Mikkel Rosenvolds kolleger, der valgte at flytte med, mens 15 pendlede. De øvrige valgte at blive i København.

- Man skal ikke være blind for, at det giver helt nye muligheder at få posen rystet på en arbejdsplads. Det giver jo helt nye muligheder for sådan én som mig med kun tre års erhvervserfaring.

Man kan sige, at jeg i en alder af kun 29 år er rykket op blandt de erfarne medarbejdere og er blevet kulturbærer på arbejdspladsen. Jeg er også blevet tillidsmand.

På det personlige plan har der også været helt kontante fordele for Mikkel Rosenvold i at flytte til Odense.

- Jeg havde en lille lejlighed i Værløse, som jeg solgte, da jeg flyttede til Odense. Og min oplevelse var, at jeg kunne købe en væsentlig større og mere centralt beliggende lejlighed i Odense for de samme penge, siger Mikkel Rosenvold, der valgte at flytte ind i den centrale del af Odense, der hedder Skibhuskvarteret.

Og det var ikke et tilfældigt valg. Som et af de få områder i Odense har Skibhusvej lejligheder i fjerde sals højde og et pænt udvalg af både grillbarer og bodegaer. Hundeklippere og blomsterhandlere. Butikscentre og discountbutikker.

- Det betyder, at gaden aldrig helt sover. Det minder mig lidt om Godthåbsvej på Frederiksberg eller Amagerbrogade på Amager. Jeg tror ikke, jeg ville kunne holde ud at bo i et rækkehus i udkanten af Odense. Men herinde er der et fint byliv, som jeg trives godt med. Jeg ved godt, at fodboldspilleren Martin Borre en gang sagde om Odense, at han troede, at den var ligesom København bare mindre - men så fandt han ud af, at den var lige som Køge bare større. Men det er en urimelig sammenligning. Man skal ikke sammenligne Odense med København. Ligesom man heller ikke skal sammenligne København med New York.

Mikkel Rosenvold er godt tilfreds med at han flyttede med Spillemyndigheden til Odense i 2016. Det har givet nye muligheder på jobbet. Foto: Lasse Hansen
Annonce

Bedre balance

Overordnet er Mikkel Rosenvold godt tilfreds med regeringens projekt, der skal bringe Danmark i bedre balance ved at flytte foreløbig 5000 arbejdspladser fra København til provinsen.

- Stemningen på arbejdspladsen er virkelig god. Vi er stolte af vores arbejdsplads. Vi er blevet en af de mest attraktive akademiske arbejdspladser i byen og får virkelig mange kvalificerede ansøgere - så pionerånden er god, siger Mikkel Rosenvold.

Om Mikkel Rosenvold har tænkt sig at blive i Odense for altid kan han ikke garantere.

- Jeg er ikke så meget til de midlertidige løsninger, og jeg er virkelig glad for mit job. Jeg har købt en lejlighed og har bestemt ikke planer om at flytte tilbage til København de første par år. Jeg ved ikke, om karrieren på et tidspunkt bringer mig tilbage til København, men så har det på ingen måde været spildt, at jeg tog springet og flyttede med, da min arbejdsplads flyttede til provinsen.

Mikkel Rosenvold håber, at der kommer flere styrelser og statslige arbejdspladser til Odense. Det vil skabe et bedre fagligt miljø at samle de udflyttede arbejdspladser i klynger, mener han. Foto: Lasse Hansen
Frederiksberg eller Odense. Mikkel Rosenvold mener, at det er en urimelig sammenligning. "Man skal heller ikke sammenligne København med New York", siger han. Foto: Lasse Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Kultur For abonnenter

Iben kom hjem fra Canada i to måneder for at holde skibet flydende

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Viborg For abonnenter

Lokalt DF-ægtepar har fundet favoritten til partiets formandspost: - Der er nogle hanelefanter, der afmærker deres territorium i øjeblikket

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Kultur For abonnenter

Ny mand i spidsen for Viborg-museum har ikke forstand på kunst: - Min ambition er at gøre museet mere kendt

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Annonce