Annonce
Navne

Jeg har haft et rigtig godt liv sammen med familie og gode venner

Evald Østergaard fotograferet i sin have, som han nyder. Foto: Jens Ingolf Nørgaard.
Evald Østergaard er født og opvokset i Vorning. Han arbejdede her som ung og vendte tilbage som gårdejer i knap 40 år, da han overtog sit fødehjem. Indtil nu har han været pensionist i Ørum i 24 år. I morgen fylder han 90 år.

90 år: Evald Østergaard, Søvangen 9, Ørum, fylder 90 år i morgen, torsdag den 22. juli. Evald Østergaard er født og opvokset på en gård i Vorning, og fik sin børnelærdom i Vorning Skole.

Som ung arbejdede han på fødegården i nogle år, inden han blev soldat i Esbjerg og siden udstationeret i Padborg. Han havde derefter et højskoleophold på Vestbirk Højskole.

Evald Østergaard blev gift med Inge, og de købte en gård ved Mariager, som de drev sammen et par år, indtil tingene magede det sådan, at Evald skulle hjem og overtage sin fædrene gård i Vorning.

Annonce

Familie og landbrug

Inge og Evald Østergaard har to døtre, der bor i Viborg, og en tredje datter bor i Ørum. Der er syv børnebørn og otte oldebørn i familien. De har efter pensionen rejst en del rundt i Europas lande, og har ellers haft en stor omgangskreds gennem de mange år i Vorning.

- Gården i Vorning drev og passede vi i næsten 40 år. Det var et alsidigt landbrug, der i mange år havde en bestand af kvæg og de sidste år mest fedesvin. I mange år var det os i familien alene, der passede og plejede bedriften. Det var et arbejdsomt liv med fast arbejde 365 dage om året, som fødselaren udtrykker det.

Annonce

Fritid og have

I de mange år i Vorning har Inge og Evald Østergaard taget rigt del i sognets liv og levned. Der har været et stort antal fester og jubilæer.

Evald har været valgt til bestyrelsen i både mejeriet og forsamlingshuset. Siden 1997 har hjemadressen været huset på Søvangen i Ørum.

– Inge og jeg har haft en række gode fælles fritidsinteresser. Vi har gået til dans sammen og i en årrække til folkedans i Rødding. Vi har i mange år gået til badminton i Ørum Kultur og Idrætscenter, og så har vi en årrække med stor iver spillet pentanque sammen med gode venner, fortæller fødselaren med lidt glad nostalgi i stemmen.

Til huset i Ørum hører der en meget velholdt have med blomster og planter.

– Jeg er ikke så godt gående længere, så godt jeg har min rollator og kan gå ud og nyde robotplæneklipperen gør et godt job i haven. Det er dejligt at have en grøn plet med blomster i alle regnbuens farver. Jeg har haft et rigtig godt liv sammen med familie og gode venner. Vi har altid kunnet rigtig mange gode ting sammen, slutter 90-års fødselaren, der samler børnene på dagen i morgen.

Hvis ellers pandemien slipper sit tag, bliver der lidt senere på året inviteret til 175-års dag, da Inge for en tid siden fyldte 85 år, men måtte aflyse den på det tidspunkt planlagte fødselsdagsfest.

Annonce
Viborg For abonnenter

Byrådsmedlemmer efter skybrud: Der skal gøres noget ved kloakkerne nu

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Det kan åbenbart være svært at forstå, at stoffer i blodet ikke forsvinder ved en blodprøve: To mænd blev snuppet to gange lørdag

Livsstil For abonnenter

Den 60 år gamle Hald Sø-lejr har fået 13 millioner kroner dyr overhaling: - Tiden var løbet fra stedet

Viborg

Wilbek: Nyt hotel er vigtigt for hele kommunens vækst

Debat

Se at få bygget den motorvej!

Navne For abonnenter

Min stolthed er filmen om Viborg - Jyllands grønne hjerte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Chateau-Ø ejer blev årets vinbonde i Danmark i 2017

Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Annonce