Annonce
Viborg

Jeg tror og håber, Viborg består medie-testen

Lars Norup. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Viborg er under en form for belejring af undersøgende journalistik. Det fik vi i går et første bevis på, da TV2's Operation X offentliggjorde billeder og ekspertudtalelser om, at der er alvorlige fejl og mangler i betonen i en p-kælder i Banebyen.

Det er Bach Gruppen, som har bygget kælderen, og når det byggeri overhovedet kommer i fokus, skyldes det højhusbyggeriet i København, som Bach Gruppen har fået stoppet, fordi der er påvist alvorlige fejl i betonen under huset.

Sagen i hovedstaden har fået de faglige udgivelser "Ingeniøren" og "Licitation" samt TV2, Ekstra Bladet, Berlingske og mange andre landsmedier til at rette søgelyset mod Bach Gruppens byggerier - og nu også i Viborg.

Viborg Kommune er blevet bestormet med aktindsigtsbegæringer, og det forlyder, at det drejer sig om alle byggesager i en flerårig periode, hvor Bach Gruppen har været entreprenør. En voldsom opgave for kommunen.

Men det er demokrati. Naturligvis skal en offentlig myndighed kunne lægge alle kort på bordet, for der må ikke være noget at skjule.

Man vil finde ud af, at Bach Gruppen fylder rigtig meget i Viborg som ejer af et hav af erhvervs- og boligejendomme i byen. Bach Gruppen har altid noget klar, for eksempel da et af de nye skattecentre skulle finde lokaler i byen. Viborg har vækstet voldsomt, blandt andet takket være Bach Gruppen.


Skive har Kaj Ove Madsen, Silkeborg har René Birch, og sådan har mange byer af Viborgs størrelse deres dominerende bygge-"matadorer".


Bach Gruppen bygger lige nu hotel i forbindelse med kulturcentret ved Tinghallen og stadion. Et projekt som foregår i et tæt samarbejde med Viborg Kommune.

Skive har Kaj Ove Madsen, Silkeborg har René Birch, og sådan har mange byer af Viborgs størrelse deres dominerende bygge-"matadorer".

Får de positiv særbehandling? Ofte vil de påstå det modsatte, for de entreprenante folk forstår ikke - og har svært ved at leve med - bureaukratiets langsommelighed og kontrol.

Der har i Viborg Kommune i en del år været en bevidst politisk målsætning om at være erhvervsvenlig. Kommunen blev tidligere oplevet som et bureaukratisk helvede, men er nu med i toppen med erhvervsvenlighed. Den nye politiske dagsorden kan godt have resulteret i en oplevelse af, at sager skal presses igennem, især hvis man fornemmer, at der siver politiske spørgsmål til en sag ned gennem "systemet".

Selv om det skulle vise sig, at betonen ikke holder til testen, så håber jeg virkelig, at Viborg består testen og ikke kommer til at fremstå som et provinsielt spøgelse. Også fordi en del af ansvaret så vil kunne lægges på Viborg Stifts Folkeblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce