Annonce
Viborg

Jeg vil gerne glæde en anden med mit hår

Laila og Mette Thomsen med Mettes afklippede hår, som nu skal laves til en paryk. Foto: Hell Lenschow.
Den 11-årige Mette Thomsen donerede forleden sit lange hår til Kræftens Bekæmpelse.

Viborg: Den 11-årige Mette Thomsen sidder spændt i stolen i Ici Salonen i Sct. Mathias Gade. Det lange hår er bundet sammen i lokker med elastikker, og om lidt klipper frisør Charlotte Holst lokkerne af en for en og efterlader Mette Thomsen med en kort page. Situationen er næppe unik, men der er dog noget særligt ved denne klipning. Mette Thomsens hår skal nemlig doneres til Kræftens Bekæmpelse.

- Jeg skulle klippes alligevel, og jeg vil gerne glæde en anden med mit hår. Min veninde har også gjort det, og det føles faktisk rart, siger den 11-årige pige, imens frisøren svinger saksen.

Mette Thomsens mor Laila Thomsen følger med i klipningen fra en sofa i salonen. Hun fortæller, at hun er utrolig stolt over sin datter.

- Jeg er da stolt over hende. Det er flot, at hun tænker på andre på denne måde, siger hun.

Nu er håret blevet kort, og de lange afklippede lokker kommer Mette Thomsen i en frysepose. Håret skal sendes til firmaet Toftild, der omdanner det til en paryk. Snart kan en kræftsyg, der har mistet sit eget hår, derfor få en paryk med Mette Thomsens hår fra Viborg.

- Det er en sjov tanke, at der skal gå en anden rundt med mit hår, men det gør mig også glad. Min farmor døde af kræft, og min mor har været i behandling for kræft, så derfor vil jeg gerne donere mit hår til dette. Det er dejligt at kunne glæde andre, i stedet for at mit hår bare skal smides i en skraldespand, siger Mette Thomsen.

Den korte page klæder Mette Thomsen godt, og hun går glad fra salonen.

- Jeg plejede at være den i familien med næstlængst hår, men nu har selv mor længere hår, siger den 11-årige pige og griner.

Alle kan donere deres hår til Kræftens Bekæmpelse. Det skal dog være rent, tørt og uden kemikalier fra farver eller permanent, og så skal de afklippede lokker være 30 centimeter lange. Alle, der donerer hår til det gode formål, modtager et diplom og en tak.

Annonce
Hårlokkerne er klar til at bliv sendt til firmaet, der omdanner det til en paryk. Foto: Helle Lenschow.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce