Annonce
forside

Jens Rohde dropper byrådet i Viborg

Jens Rohde har besluttet ikke at genopstille til byrådet i Viborg. Arkivfoto: Scanpix

Viceborgmester Jens Rohde stiller alligevel ikke op til genvalg til byrådet i Viborg til november. De radikale beklager, men forstår hans beslutning.

Annonce

Viborg: Flere år med konstant stress og udsigten til endnu to år med pendlen mellem Viborg og Bruxelles får nu Jens Rohde (R) til at droppe planen om at genopstille til byrådet, når der er kommunalvalg til november.

Jens Rohde blev i 2013 valgt som viceborgmester i sin egenskab af gruppeformand for byrådets største parti, Venstre. Ambitionen var at blive borgmester og hellige sig udviklingen af Viborg Kommune. Men for snart halvandet år siden skiftede han parti til Det Radikale Venstre især begrundet i utilfredshed med partiets politiske linje på Christiansborg.

- Jeg har både Viborg-dna og Europa-dna i blodet, så det har været en svær beslutning, men jeg kan ikke byde hverken mig selv eller familien at fortsætte begge steder. Når jeg om onsdagen skal til byrådsmøde, kommer jeg til Viborg ved 16-tiden, og efter byrådsmødet er den eneste mulighed for at være i EU Parlamentet næste dag, at jeg kører i bil til Hamburg og flyver til Bruxelles enten sent om aftenen eller tidligt om morgenen. Og det slider på en, siger Jens Rohde.

Han understreger, at han gør sit arbejde i byrådet færdigt, og at han vil være aktiv i valgkampen for at få valgt de radikale ind i byrådet.

- Vi radikale udgør et alternativ til den "leverpostej", som de andre partier er enige om. Vi har anderledes og visionære bud på for eksempel børnepasning, skolepolitik, udbud og miljøområdet. Og det tror jeg, at mange vælgere vil belønne på valgdagen, siger Jens Rohde.

Formanden for de radikale i Viborg, Ole Birch, beklager Jens Rohdes beslutning, men udtrykker samtidig forståelse for, at han har truffet det valg.

Jens Rohdes beslutning betyder, at Venstres Ulrik Wilbek bliver storfavorit til at besætte borgmesterposten i Viborg Byråd. Den nuværende borgmester, Torsten Nielsen (K), blev sat i stolen med nogle få hundrede stemmer i bagagen af netop Jens Rohde, da Søren Pape Poulsen blev valgt som formand for Det Konservative Folkeparti.

I Viborg Kommune er Jens Rohde mest anerkendt for som toppolitiker i Anders Fogh Rasmussens regeringstid at have skaffet Region Midtjyllands hovedsæde til byen. Det var fra Viborg, han orkestrerede et oprør mod Lars Løkke Rasmussen, som var tæt på at lykkes.

Som radikal byrådspolitiker har det været hans ambition at gøre Viborg til en familievenlig kommune, og ønskede at hæve standarden for alt, hvad der havde med børn at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce