Annonce
Navne

Jens Sømand hædret af naturfolket

Naturprismodtageren Jens Christensen og formanden for DN Viborg, Jens Frydendal, i godt selskab med nogle af Hald Sø Bådelaugs gæve gubber ved Humlehuset til prisoverrækkelse. Privatfoto

Viborg: Jens Christensen kender måske ikke hver en ørred i Hald Sø, men han kerer sig om de fedtfinnede skønheder, som var de børn og børnebørn.

Kendt som Jens Sømand i lystfiskekredse på egnen har han blandt meget andet lagt sin energi i det frivillige arbejde i Hald Søs Bådelaug, og det var dette arbejde, som forleden blev belønnet med Naturprisen fra Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Viborg Kommune.

I en pressemeddelelse fra DN hedder det blandt andet:

Annonce

"Skal der lægges gydegrus ud til ørrederne - og det skal der jævnligt - finder man Jens Christensen længst ude i bækken i sine waders. Skal politikerne råbes op - og det er der også behov for nu og da - så hører man hans stemme med saglige argumenter, der ikke sådan kan fejes af bordet. Hans saglige argumenter har man også kunnet læse i avisens spalter med jævne mellemrum.

Nu er arbejdet for Hald Søs velbefindende delt på mange skuldre, så naturprisen til Jens Christensen er ment som et skulderklap til hele bådelauget.

Naturprisen plejer rent fysisk at bestå af et diplom og en lille granitskulptur. I år har naturfredningsforeningen sparet en hel masse penge ved at holde en del af møderne digitalt. Derfor blev granitten i år skiftet ud med 5000 kr. i kolde kontanter. Pengene har Jens Christensen allerede udtænkt skal bruges i et forsøg på at få havørnen til at slå sig ned ved Hald Sø. En havørnerede kan veje op til et halvt tons, så nu er Jens og Bådelauget på udkig efter et solidt træ ved Hald Søs bredder, der kan topkappes og dermed blive attraktivt for et havørnepar."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce