Annonce
Bjerringbro

Jernbanegade får nyt look - men de gamle træer skal væk

Her en visualisering af Jernbanegade i Rødkæsrbro, som det kan komme til at se ud, når arbejdet er færdigt. Skitse: Viborg Kommune
Jernbanegade er også omfattet Rødkærsbros områdefornyelse og nu får arealet omkring vejen et løft.

Rødkærsbro: Det er ikke kun Lunden, der er ved at få et større ansigtsløft i Rødkærsbro. Også området ved Jernbanegade blev sendt i udbud samtidig med Lunden, hvilket betyder, at entreprenørfirmaet Ove Mikkelsen også så småt er gået i gang med at forskønnet arealet, der ligger ned mod banen.

Det er området, hvor Medborgerhuset en gang lå, der nu forskønnes.

- Alt bliver ryddet, der lægges nyt fortov og anlægges nye p-pladser, der især kommer Dagli'Brugsen til gavn, fortæller Lotte Vad Blichfeldt, projektmedarbejder hos planafdelingen i Viborg Kommune.

Derudover oprettes der en række bede, hvor der sås blomster, og der anlægges en ny sti, der skal forbinde p-pladserne med området hvor Dagli'Brugsen ligger.

- Det bliver en blanding af vilde blomster, der sås, delvist for at skabe en god biodiversitet men også for at skabe en god sammenhæng med den anden side af jernbanen, der jo er vild natur, forklarer Lotte Vad Blichfeldt.

Følgegruppen har også været involveret i planlægningen af dette område, men projektet er blevet forsinket, idet der opstod en diskussion om de store træer på Jernbanegade.

- Det er Viborg Kommunes træer, og vi syntes at det var et godt tidspunkt at få dem fældet på, nu hvor der var sat penge af til det. Vi ved dog godt, at der er mange følelser forbundet med fældning af store gamle træer, og derfor lod vi følgegruppen tage del i beslutningen, fortæller Lotte Vad Blichfeldt, der dog understreger, at projektet på Jernbanegade ikke var blevet gennemført, hvis træerne ikke blev fældet.

Efter en del debat blev det besluttet, at de gamle lindetræer skulle fældes og efterfølgende bruges til et kunstværk, der naturligvis skal stå i byen.

- Vi planter naturligvis nye træer, for det bliver en grønt område med bøgehæk samt græsarmering i p-båsene, fortæller Lotte Vad Blichfeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Travl weekend for politiets alkometer: Flere sprit- og narkobilister kørte rundt i Viborg

Annonce