Annonce
Navne

Jernbrudepar har altid holdt ferie hjemme i Ravnstrup

Inga og Jørgen Kabel. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Inga og Jørgen Kabel kom til Ravnstrup for 65 år siden og har været aktivt med i det lokale liv i landsbyen. De klarer fortsat sig selv i det daglige med hus og have. På onsdag fejrer de deres jernbryllup.

Jernbryllup: Inga og Jørgen Kabel, Kronprins Frederiks Vej 1 B, Ravnstrup, kan på onsdag den 28. august fejre deres jernbryllup – 70-års bryllupsdag.

Inga er født på en gård lige ved siden af Daugbjerg Dås. Hun arbejdede som ung pige hjemme på gården. Jørgen er født i Søvsø og gik i Knudsgård Skole. Han tjente som ung på forskellige gårde på landet.

Inga er i dag 88, og Jørgen er 91 år. De blev gift, lige inden Jørgen skulle ind som soldat ved Jydske Dragonregiment, der dengang havde hjemsted i Randers.

Efter soldatertiden havde de arbejde på et par gårde i Løvskal og Skals, og for 65 år siden i 1954 flyttede de til Ravnstrup.

I alle årene har landsbyen nydt godt af deres omsorg for naboer, familie og venner. De første år i Gl. Ravnstrup og siden i rækkehuset på Kronprins Frederiks Vej.

- Jeg havde fået arbejde på Ravnstrup Savmølle først som savskærer og senere i fiskeriet. I slutningen af halvtredserne kom jeg til at arbejde for de ungarske flygtninge, der boede på Folkekuren i Hald Ege. Det var gennem Hedeselskabet, hvor vi lavede nogle arbejdshold i skovene i nærheden af Finderup.

- I 1962 startede jeg som lastbilchauffør i Daugbjerg og kom til Vognmand Chr. Frederiksen i Finderup, hvor jeg var chauffør indtil min pension i 1993. Jeg savner tit den gode snak, jeg altid havde med landmændene, når jeg kom rundt med foder til dyrene på gårdene, fortæller Jørgen Kabel med gode minder fra sit arbejdsliv.

- Og jeg har jo først og fremmest passet børnene, men har ellers serveret ved mange lejligheder både i forsamlingshuset og i private hjem. En del år var jeg med i et kartoffelsjak, der med vores hænder samlede kartofler op rundt på gårdene, og en del år arbejdede jeg på kartoffelcentralen i Hellerup, hvor vi sorterede kartoflerne i forskellige størrelser, inden de blev sendt ud i forretninger eller til eksport, supplerer Inga Kabel om sine pligter i arbejdsårene.

Familielivet

Inga og Jørgen Kabel har fire børn, Tage, Hugo, Jytte og Finn, samt 11 børnebørn og 16 oldebørn.

Jørgen Kabel spillede i mange år fodbold i Ravnstrup IF, hvor han har siddet i bestyrelsen og fulgt fodboldholdene som tilskuer, når der var kamp på Ravnstrup Stadion. Han har også været aktiv i fagforeningen og været i bestyrelsen for Ravnstrup Brugsforening.

- Familielivet har altid haft stor betydning. Derfor har vi også stadig den glæde, at der ofte kommer familiemedlemmer i alle aldre samt andre bekendte og naboer forbi til et lille besøg. Vi har altid kunnet snakke med alle mennesker, og vi har da også for det meste været hjemme.

- Vi har aldrig været på ferie. Vi har da været med på endagsture, men har altid glædet os til at komme hjem til vores hus og have igen samme dag, som de i fællesskab udtrykker det.

- Vi har haft et langt og godt liv her i Ravnstrup, hvor vi gennem årene har taget del i byens traditioner og folkelige liv. Vi nyder at være med til fællesspisning i forsamlingshuset hver anden uge, hvor der kommer 130 lokale beboere og spiser sammen med os.

- Ellers passer vi os selv og har det godt. Vi har en halv times rengøringshjælp hver fjortende dag, og vi køber vores varme mad hos kommunens madservice. Vi har altid kunnet tåle at skælde hinanden ud og have det godt bagefter. Og efterhånden ved vi godt på forhånd, når vi nok har fortjent en lille skideballe, slutter jernbrudeparret med et kærligt blink i øjet.

Der er inviteret omkring 80 gæster til fest i Ravnstrup Forsamlingshus på selve dagen på onsdag.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Håndbold-samarbejde øst for søerne

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Viborg FF parerede for meget i den sidste halve time

Annonce