Annonce
Viborg

Jimi, Lene og Abdul underholder corona-ramte Danmark

Jimi Holstebro sidder hjemme i disse dage, hvor han laver en online tegneskole med sine drenge. Privatfoto
Mange keder sig i disse dage, men tre lokale viborgensere prøver at ændre på dette.

Viborg: Klovneri, tegneundervisning og gætteleg virker umiddelbart ikke til at være noget, som har meget til fælles. Men i denne tid har det.

Danmark er stort set lukket ned. Folk går hjemme, de keder sig, de kæmper måske med at finde på underholdning til børnene. Det er altså en helt ny hverdag.

Tre lokale viborgensere prøver hver især at skabe glæde og smil i denne tid, hvor det hele måske virker noget ensomt og trist.

Den ene af de tre er Jimi Holstebro. Han er uddannet billedkunstner og lever af at tegne. I løbet af de sidste uger har man dagligt kunnet gå ind på Jimi Holstebros Facebook-side, hvor han har siddet og undervist i at tegne sammen med sine to sønner.

- Jeg snakkede med mine drenge om, om vi ikke skulle tegne som en del af vores hverdag, efter regeringen lukkede skolerne, og så blev vi hurtigt enige om, at det kunne være sjovt at dele det med andre også, siger Jimi Holstebro.

- Jeg havde allerede lidt forskelligt kameragrej, så det var ganske ligetil og så kunne vi altså lave noget "underholdning" i børnehøjde, siger Jimi Holstebro.

Flere tusinde har set de mange live-videoer, som Jimi Holstebro og hans sønner har lavet, og det har også betydet, at steder som Lalandia, Legoland og lignende har kontaktet Jimi, så han har kunnet udlove billetter og andre ting i løbet af sine videoer.

- Det har været vildt at se, hvor langt det er nået omkring. Vi har jo også haft besøg af TV Midtvest og har været i Go' Morgen Danmark. Og selvom drengene ikke helt forstår det, så synes de, at det er sjovt, siger Jimi Holstebro.

Annonce

Klovn på afstand

Lene Mortensen, bedre kendt som omsorgsklovnen Luni Smil, skaber også liv og glade dage i denne tid. Det har hun egentlig gjort i mange år, men nu er vilkårene noget ændrede.

- Jeg bruger min klovn til at skabe kontakt og relationer til folk. Normalt bruger jeg rigtig meget fysisk kontakt, og det kan jeg jo ikke nu, siger Lene Mortensen.

Lene Mortensen har igennem Facebook-siden "Underholdning på afstand" været ude for at underholde et par gange, hvor hun altså ikke har kunnet kommet i fysisk kontakt med folk.

- Det har været sådan noget med at prøve at se, om vi har kunnet sende kram til hinanden igennem vinduerne eller synge en sang eller noget helt tredje. Det afhænger også meget af personen, jeg snakker med. Men det har fungeret rigtig fint indtil videre, siger Lene Mortensen, som ofte underholder personer med forskellige handicap.

Luni Smil må underholde på afstand i denne tid. Krammene må hun gemme til en anden god gang. Privatfoto

Abdul og lampeånden

Abdul Al-Hawani står bag Facebook-siden "Det lyder svært". Her sender han live hver mandag og onsdag.

Konceptet bag "Det lyder svært" er, at Abdul sidder med en kasse. I den kasse befinder sig en genstand, og via en ledetråd på skærmen skal folk så gætte, hvad genstanden er .

- Jeg lavede det første gang tilbage i 2016, men da jeg startede på studie, blev det lagt væk igen. Men jeg har hele tiden vidst, at jeg skulle starte igen, og på grund af corona-situationen har det været oplagt at starte det op igen nu, siger Abdul Al-Hawani.

Abdul ved ikke selv på forhånd, hvilke genstande der ligger i kassen. Det er nemlig hans "lampeånd" Jinni, som lægger ting i kassen. Herefter er det så op til folk at ringe ind til Abdul og gætte, hvad det er.

- Der har været folk fra hele Danmark, som har ringet ind. De har ringet fra København, Aalborg og endda Malmö, siger Abdul Al-Hawani.

- Det handler om at underholde og give folk et smil på læben, så de tænker på noget andet end corona, siger Abdul Al-Hawani.

Abdul Al-Hawani og Jinni laver gætteleg på Facebook. Folk ringer fra hele landet for at gætte. Privatfoto
Privatfoto
Privatfoto
Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce