Annonce
Viborg

Jo, nu skal du alligevel bruge mundbind på rådhuset

Fremover skal man bære mundbind på de nederste etager på Viborg Rådhus. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Myndighederne har skærpet retningslinjerne, så nu skal man bære mundbind eller visir, hvis man besøger rådhuset.
Annonce

Viborg: Folkebladet skrev forleden, at der ikke er krav om at bære mundbind på rådhuset. Det skrev vi på baggrund af en del henvendelser fra undrende læsere, der ikke kunne forstå, hvorfor rådhuset var undtaget.

Den undren delte kommunaldirektør Lasse Jacobsen sådan set med læserne, men han - og rådhuset - fulgte altså bare de gældende regler.

De gælder så bare ikke længere. Der er nemlig kommet nye mundbinds-retningslinjer fra myndighederne, hvor det fremgår, at borgere og andre gæster, der fysisk besøger rådhusene, skal bære mundbind eller visir.

På Viborg Rådhus betyder det, at borgere og gæster skal følge de nye retningslinjer. Det gælder både, hvis man har et ærinde i Borgerservice, hos Jobcenter Viborg eller på ydelseskontoret – eller hvis man som borger eller samarbejdspartner har et møde i et mødelokale med en medarbejder i rådhuset.

Når først man sidder ned til et møde, må både gæster og medarbejdere gerne fjerne mundbind eller visir.

Annonce

Også de ansatte

Også medarbejderne på rådhuset skal nu følge nye retningslinjer.

Det betyder, at når de færdes i rådhusets atrium (det store, åbne rum) eller i mødecentret på 1. sal, skal de også have mundbind eller visir på.

De medarbejdere, der arbejder bag afskærmninger i skrankerne, er undtaget fra krav om mundbind/visir, men de skal ligesom husets øvrige medarbejdere bære mundbind eller visir, når de bevæger sig ud i atriet samt til og fra mødelokaler.

Så længe reglerne gælder, vil der kun blive holdt møder med borgere og samarbejdspartnere i stueplan og i mødecentret på 1. sal. Resten af rådhuset betragtes som en arbejdsplads, og derfor gælder de skærpede regler ikke her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce