Annonce
Viborg

- Jo, vi vil gerne have en motorvej

Henrik Hansen. Erhvervsdirektør Viborg.

Læserbrev: Åbent brev til Transportminister Benny Engelbrecht

I et debatindlæg i VSF den 3. november var der fire borgere, der i et åbent brev til dig, kære transportminister slog fast, at de ikke ønsker en motorvej. Det har jeg fuld respekt for, og der er mange overvejelser – samt fordele og ulemper ved en motorvej. Jeg tror, det handler meget om, hvilken udvikling vi ønsker os, og hvilket samfund vi ønsker at leve i.

For mig at se, er der to veje at gå for Viborg Kommune:

Annonce

Vi kan vælge en vej, hvor vi neddrosler vores erhvervs- og uddannelsesaktivitet – for de to ting hænger uløseligt sammen - og skaber et samfund, hvor der er ro og stilstand. Det vil differentiere os fra alle andre store og mellemstore byer/kommuner i Danmark – der alle satser på vækst og udvikling.

Det bliver sværere at drive virksomhed i området, hvilket vil reducere mængden af virksomheder; det vil betyde færre arbejdspladser, og det vil betyde færre borgere og skatteindtægter. Færre skatteindtægter fører til mindre velfærd, færre kulturaktiviteter og lavere investeringer i udvikling af vores natur og historie.


Det vil yderligere forringe Viborg Kommunes attraktivitet som et sted at slå sig ned, og dermed igen færre borgere og færre skatteindtægter, etc. En negativ spiral i min optik – men det handler jo om, hvilket samfund man gerne vil leve i.


Det vil yderligere forringe Viborg Kommunes attraktivitet som et sted at slå sig ned, og dermed igen færre borgere og færre skatteindtægter, etc. En negativ spiral i min optik – men det handler jo om, hvilket samfund man gerne vil leve i.

Vi kan også vælge en vej, hvor vi skaber de bedst mulige rammer for vores erhvervsliv og vores uddannelser. En vej hvor vi giver erhvervslivet bedst mulig adgang til markeder og medarbejdere, og hvor det er attraktivt at flytte til Viborg Kommune, uddanne sig og gøre karriere.

Etablering af Hærvejsmotorvejen vil øge udbuddet af arbejdskraft med ca. 20% og dermed gøre det væsentligt nemmere for vores virksomheder at rekruttere den nødvendige arbejdskraft. Samtidig er Viborg Kommune den af alle kommuner, som vil få den største eksportmæssige gevinst ud af forbedret infrastruktur ned gennem Jylland.

Bedre adgang til medarbejdere og markeder giver virksomhederne en stærkere konkurrence-kraft og dermed bedre vækstmuligheder. Vækst i virksomhederne giver flere jobs, flere borgere og flere skatteindtægter. Flere skatteindtægter giver flere penge til velfærd, kultur, natur og historie, så vi kan fastholde Viborg Kommunes position som et godt sted at bo og leve.

Så kære Transportminister, når du deltager i debat med borgmester Ulrik Wilbek og erhvervsrådsformand Martin Pedersen på fredag på Folkebladet, så kan du fortælle dem, hvorvidt regeringens planer for Viborg Kommune peger i retning af ro og stilstand – eller i retning af vækst og udvikling.

Vi er mange, der ønsker det sidste.

Rettelse: Ved læserbrevet, der refereres til stod, at Ellen Frydendal repræsenterede foreningen Hærvejsmotorvej. Den hedder HærvejsmotorvejNEJTAK.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce