Annonce
Viborg

Jobpatruljen gør status: Tre steder var ungarbejdernes forhold helt uacceptable

Jobpatruljen var i sidste uge rundt på Viborgegnen for at se, om de unges forhold på arbejdspladserne er i orden. Foto: Morten Pedersen
Jobpatruljen fandt på turen rundt i Viborg-området flere steder med problemer med kontrakter og tunge løft, mens tre steder havde helt uacceptable forhold for ungarbejderne. De sager bliver nu sendt videre i systemet.
Annonce

Viborg: Over 300 virksomheder på Viborgegnen fik i sidste uge besøg af Jobpatruljen, som hver sommer tager rundt i hele landet og kigger ungarbejdernes forhold efter i sømmene.

Til forskel fra andre år havde Jobpatruljen denne gang ikke held med at fange ret mange unge på arbejde, da mange steder i øjeblikket ikke har fritidsarbejdere ansat.

Det kan muligvis skyldes corona-situationen, da mange fastansatte i år har valgt at skubbe deres ferie og derfor ikke skaber plads til lige så mange ungarbejdere. Det kan også skyldes fyringer på samme baggrund.

Ifølge Jobpatruljens koordinator, Daniella Østergaard, opdagede patruljen i år tre steder på Viborgegnen, hvor arbejdsforholdene slet ikke var i orden, og hvor der nu bliver oprettet en faglig sag til opfølgning hos fagforeningerne 3F eller HK.

- Vi har desværre tre steder i Viborg og omegn oplevet fritidsjobbere på 13 år, der har stået helt alene i virksomheden. Dette er overhovedet ikke acceptabelt, og det skal der selvfølgelig følges op på, skriver koordinatoren i en mail til Folkebladet.

Hvilke tre steder, der er tale om, kan Jobpatruljen ikke oplyse.

Annonce

Tunge løft og uden kontrakt

Derudover har Jobpatruljen også oplevet en hel del steder, hvor virksomhederne ikke har været grundige nok i oplæringen af de unge i forhold til tunge løft og brug af maskiner. Andre steder manglede fritidsarbejderne en ansættelseskontrakt.

Disse ting er blevet pointeret og forhåbentligt rettet op på hurtigst muligt.

- Generelt er vi blevet taget super godt imod af både arbejdsgivere og fritidsjobbere. Vi oplevede enkelte steder, hvor arbejdsgiverne ikke var interesseret i vores besøg, hvilket jo er rigtig ærgerligt, da vores oplysningskampagne lige så meget er til gavn for dem, som for fritidsjobberne, siger Daniella Østergaard.

I alt var 10 frivillige fra Jobpatruljen på tur rundt i Viborg Kommune, samt to ansatte fra fagforeningerne 3F og HK. 37 unge fik i alt snakket med patruljen i Viborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce