Annonce
Viborg

Jobpatruljen har særligt fokus på unges arbejdsskader

Jobpatruljen starter sin kampagne på mandag, hvor der i det midt- og vestjyske er fokus på arbejdsskader. Foto: Morten Stricker.
Annonce

Viborg: Ungarbejderne og deres arbejdsgivere kan fra på mandag se frem til et besøg af Jobpatruljen, der denne gang har fokus på arbejdsskader.

Netop i sommerferien er der ekstra mange unge, der bruger tid på fritidsjobbet på eksempelvis grillbarer, kiosker, supermarkeder og i forretninger.

HK Midtvest kigger derfor de unges arbejdsvilkår i sømmene, hvilket bakkes op af en række andre fagforeninger.

Jobpatruljen i det midt- og vestjyske har på sine ture fokus på, om ungarbejderne er blevet instrueret i at undgå arbejdsskader på deres fritidsjob.

- Ungarbejdere er en af de mest udsatte grupper på det danske arbejdsmarked. Når en tredjedel af alle adspurgte år efter år fortæller Jobpatruljen, at de ikke har fået instrukser i at undgå arbejdsskader, er der en stor andel unge, der er udsat for fare, siger Marianne Køpke, der er afdelingsformand for HK MidtVest og fortsætter:

- Det er vigtigt, at der bliver gjort noget ved risikoen for at få arbejdsskader, der i værste fald kan præge resten af de unges arbejdsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce