Annonce
Kultur

Jon Zaar udkommer med tredje og sidste bog i sci-fi-serien "DX"

Jon Zaar har netop udgivet sidste bog i trilogien "DX". Foto: Morten Pedersen
For en uge siden udkom bogen "DX: Ghostplayer", som sætter endeligt punktum i Jon Zaars trilogi om den 15-årige Hannibal, der forsvinder ind i et computerspil. Men den 45-årige lærer fra Hald Ege er allerede gået i gang med endnu en bog.
Annonce

Viborg: I 2015 udgav Jon Zaar sin første bog nogen sinde, "DX: Cyberkriger". Det skulle "bare" have været en historie, der kunne inspirere teenage-drenge til at læse mere, og tanken var slet ikke, at den skulle udgives. Men nu - fem år efter - er den sidste bog "DX: Ghostplayer", i hvad der endte med at blive en trilogi, udkommet.

- Det startede på en sommerferie i Italien, hvor min kone opfordrede mig til at skrive. Så prøvede jeg at skrive en lille historie. Men pludselig åbnede der sig en masse døre, og historien blev til en hel bog, der sluttede med en cliffhanger. Og så blev jeg jo nødt til at fortsætte og skrive en bog mere, fortæller den nu 45-årige Jon Zaar.

Historien er som nævnt målrettet drenge fra 13 år, og den foregår således i et action-spækket computerspilsunivers. Jon Zaar forklarer, at han har fundet inspiration i forskellige sci-fi-film som "The Matrix", "Terminator" og "Blade Runner", men også i en fortælling som "Narnia".

- Hovedpersonen Hannibal bliver suget ind i det her computerspil lidt på samme måde, som børnene forsvinder ind i klædeskabet til Narnia, siger han.

"DX"-serien opstod, fordi Jon Zaar ønskede at lave litteratur til de drenge, der ikke nødvendigvis valfarter på biblioteket.
Annonce

Sidste punktum

Hele "DX"-serien er også en klassisk kamp om det gode mod det onde. Men det er ikke en heks eller en trold. Det er noget teknologisk som en virus, der gemmer sig derinde i computerspillet. Og hvad netop dét er, bliver afsløret i tredje bog.

- Det er tilfredsstillende at få sat et sidste punktum i fortællingen. Det er en god følelse, siger Jon Zaar, som dog ikke afviser, at der kan komme flere bøger i serien:

- Nu er den slut, men kommer interessen igen, så kunne jeg godt finde på at skrive mere. Universet består jo.

Forfatteren bor i Hald Ege men har sin daglige gang som lærer på en skole i Skive. Forfattergerningen er hverken et fuldtids- eller deltidsjob. Det er noget, han gør, når han har en rolig søndag eller en lang ferie. Mest af alt er det en hobby.

- Da jeg kom i gang med at skrive, kunne jeg mærke, at det giver et rum til ro. Det er noget, jeg kan fordybe mig i. Så det er helt sikkert kommer for at blive, siger han.

Hans datter har bedt ham om at skrive en bog til piger også, men det bliver ikke lige foreløbig. Jon Zaar er nemlig allerede gået i gang med en ny bog, som ligger tættere op ad hans første serie. Den foregår i en post-apokalyptisk tid, hvor mennesket er reduceret til blot at ville udslette hinanden.

"DX: Ghostplayer" kan findes i boghandlen, ligesom resten af serien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce