Annonce
Viborg

Jordemødre og sundhedsplejersker: Slut med at lave mødregrupper

Hidtil har det været mødrene, der mødtes. Men nu inviteres far også med på kursus i at være forældre og familie. Arkivfoto

Alle førstegangsfødende par inviteres nu på iværksætterkursus gennem halvandet år for at lære forældrerollen bedre at kende. Slut med at etablere kommunale mødregrupper.

At blive forældre for første gang er for de fleste forældre en kæmpeomvæltning, som griber dybt ind i familielivet.

Det er baggrunden for, at Viborg Kommune nu tilbyder et såkaldt iværksætterkursus for vordende forældre. Forældrene mødes første gang med fire andre forældrepar, når den kommende mor er 26 uger henne i graviditeten. Og derefter kan de komme yderligere 14 gange frem til barnet er omkring halvandet år.

350 par om året

Viborg Kommune der udbyder kurserne i samarbejde med regionen, forventer, at man kan oprette 35 hold om året - svarende til at 350 vordende forældrepar kan deltage. Det svarer næsten til antallet af førstegangfødende.

De første hold begynder i denne uge, og deltagerne skal i høj grad selv formulere, hvad de genre vil lære mere om. Men det bliver en blanding af både praktiske forhold og de følelsesmæssige sider af at blive forældre og en familie, siger Ole Elbæk, der er familie- og rådgivningschef i Viborg Kommune.

Man kan stadig etablere mødregrupper, men det er ikke længere kommunens sundhedsplejersker, der tager initiativ til dem, siger familiechefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce