Annonce
Viborg

Jubel og stolthed på Mercantecs byggeafdeling: Hev tre førstepladser hjem 

Flemming Toustrup Boel og Jonathan Skipper Andersen, der er i gang med uddannelsen til anlægsstruktør, vandt også Arbejdsmiljøprisen for deres evne til at huske sikkerhedsudstyr og hjælpe hinanden med tunge løft. Foto: Mercantec.
Fem talentfulde elever, der er vilde med deres fag, vandt DM i Skills 2020 – nu venter europamesterskaberne.
Annonce

Viborg: Hvis man skal være danmarksmester i sit fag, er det en god start at være vild med det. Og det er Flemming, Jonathan, Glenn, Mads og Martin.

For nylig repræsenterede de Mercantec, da landets dygtigste erhvervsskoleelever dystede mod hinanden til DM i Skills.

Mercantec stillede op i fire discipliner og kom hjem med tre førstepladser.

Flemming Toustrup Boel er 19 år gammel og er først nu blevet færdig med sit andet år på grundforløbet på sin uddannelse til anlægsstruktør og er dermed det unge talent, der har gået kortest tid på sin uddannelse.

Han er i lære hos Anlægsgartner Lauge Bonde i Skjern og er vild med variationen i uddannelsen og mulighederne for kreativitet.

Oplevelsen til DM i Skills glemmer han aldrig.

- Det har virkelig været fantastisk. Ikke mindst at Jonathan og jeg samarbejdede så godt, selvom vi slet ikke kendte hinanden i forvejen. Vi vandt også arbejdsmiljøprisen, fordi vi var gode til at huske at bruge vores sikkerhedsudstyr og hjælpe hinanden med at løfte, siger Flemming Toustrup Boel, der siden mesterskabet er blevet interviewet af flere medier i sit lokalområdet og er blevet hædret af borgmesteren i Ringkøbing Skjern Kommune, hvor han kommer fra.

Hans makker, 20-årige Jonathan Skipper Andersen, er lige så begejstret. Anlægsfaget er perfektionsarbejde, og det passer også ham strålende.

- Jeg havde troet, at det ville påvirke os mere, at der gik omkring 1000 tilskuere forbi om dagen, men arbejdet gled bare. Og selvom feltet var virkelig tæt, var vi de bedste. Jeg tror, vi vandt på ret få millimeter, siger Jonathan, der er i lære hos Livbjerggård Entreprenørforretning i Hjerm.

Annonce

Lært selvstændighed

Også Mads Borup Kristensen og Glenn Ebdrup, der repræsenterede bygningsstruktørfaget fra Mercantec, kan skrive under på, at de er havnet på den rette hylde rent uddannelsesmæssigt.

De er snart færdiguddannede og går på samme årgang. At vinde DM i Skills sammen har været en uovertruffen oplevelse, fortæller de.

- Vores underviser fra Mercantec har trænet os i at kunne tænke selvstændigt og træffe beslutninger under pres, og de egenskaber vandt vi på, forklarer 22-årige Mads Borup Kristensen, der er i lære hos Søren V. Jensen A/S i Lemvig og allerede kalder det en arbejdsskade at være så nørdet med konstruktion, at han altid lige tjekker, om en bygning står helt lige, når han går forbi.

Samme ”arbejdsskade” lider 23-årige Glenn Ebdrup af.

Den sjoveste arbejdsopgave, han har deltaget i, har været, da hans praktikplads NCC Danmark A/S stod for tilbygningen til Regionshospitalet Viborg. Han er stolt af nu at kunne kalde sig Danmarks bedste elev.

- Det kommer til at se godt ud på CV'et, og det har først og fremmest været mega hårdt og sjovt, fortæller han.

Annonce

Ingen arbejdsløshed

Mercantec er den eneste erhvervsskole i landet, der uddanner gulvlæggere. Skolen var dermed garanteret en danmarksmester i den kategori.

Sejren gik til 20-årige Mads Brøgger Nielsen, der blev færdiguddannet gulvlægger for nylig og også vandt DM i Skills sidste år. Han er dermed sikret en plads til europamesterskaberne.

- Jeg havde oprindelig en plan om at blive møbelsnedker, men jeg er blevet helt vild med gulvlæggerfaget, som jeg faktisk aldrig havde hørt om, da jeg begyndte. Der er utrolig stor mangel på gulvlæggere, så det er ret fedt at kunne vælge og vrage som helt nyuddannet, siger Mads Brøgger Nielsen, der i dag er ansat hos Flex Gulvmontering Aarhus.

Stoltheden over at kunne byde så mange vindere tillykke med sejren er udtalt på Viborgs største uddannelsesinstitution.

- Det er en bragende succes. Vores elever har leveret en fremragende præstation, så vi har rigtig meget at være stolte af, lyder meldingen fra Michal Krarup, der er uddannelsesleder for afdelingen Byggetek på Mercantec.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce