Annonce
Bjerringbro

Jubilæum aflyses, men kulturfestival fortsætter

Selv om det ikke bliver så stort som sidste år, så regner bychef Lars Christiansen stadig med, at Bjerringbros kulturfestival finder sted i uge 39. Foto: Morten Pedersen
Der bliver ikke nogen fejring af Bjerringbro Idræts- og kulturcenters 75 års fødselsdag i år. Til gengæld satser man stadig hos Byforum på at holde en kulturfestival.
Annonce

Bjerringbro: Der var nok en generel forhåbning om at meget var ved at normalisere sig igen efter at Covid-19 drog hærgende ind over landet i foråret. Det betød aflysninger på stribe - også i Bjerringbro, hvor store kulturelle arrangementer måtte se sig nødsaget til helt at aflyse eller udsætte.

Hos Bjerringbro Idræts- og kulturcenter han man valgt at udsætte fejringen af idrætsparkens 75 års jubilæum på ubestemt tid - der  ellers skulle have været fejret med masser af aktiviteter i uge 39.

Til gengæld har Bjerringbro Idræts- og kulturcenter valgt at udskyde sit jubilæum. Foto: Morten Dueholm

Bjerringbros egen kulturfestival, der skulle have været holdt i begyndelsen af juni måned blev flyttet til september og meningen var at den skulle ligge i forbindelse med idrætsparkens jubilæum.

Spørgsmålet er dog om det stadig bliver sådan, nu hvor man på tirsdagens repræsentantskabsmøde hos idrætsparken meddelte, at man udsætter jubilæumsfesten.

- Dagny Vistisen og jeg har faktisk lige vendt det i dag og er blevet enige om, at vi holder fast i kulturugen, der løber af stablen fra den 22. til den 27. september, fortæller bychef Lars Christiansen og fortsætter:

- Langt de fleste af vores arrangementer samler under 100 mennesker, og derfor vurderer vi at så længe sundhedsmyndighederne fastholder det nuværende forsamlingsforbud, der lyder på 100 mennesker, synes vi ikke det giver mening at aflyse.

Annonce

Ingen Open by Night

Lars Christiansen kan dog sagtens forstå idrætsparkens beslutning i og med at man her havde planer om at der skulle være langt flere mennesker til stede samtidig.

Der er to af vores aktiviteter, zumba ved åen samt en koncert i forbindelse med veteranbilstræffet om onsdagen, som vi skal have kigget på. Det er begge to arrangementer der kunne tiltrække mere end 100 mennesker, siger Lars Christiansen, som sammen med styregruppen nu vil foretage en konkret vurdering af hvert enkelt arrangement.


Langt de fleste af vores arrangementer samler under 100 mennesker, og derfor vurderer vi at så længe sundhedsmyndighederne fastholder det nuværende forsamlingsforbud, der lyder på 100 mennesker, synes vi ikke det giver mening at aflyse.

Lars Christiansen, Bychef Bjerringbro


Der er dog andre arrangementer, der skulle finde sted i samme uge, som ikke bliver til noget.

Bjerringbro Detail havde ellers besluttet sig for at holde Open by Night den 25. september som en del af fejringen af idrætsparken. Det er nu blevet aflyst.

- Om det siger formand for detail-udvalget, Kirsten Elsborg:

- Vi besluttede allerede tilbage i det tidlige forår at aflyse vores to Open by Night-arrangementer, der normalt holdes i maj og august og har i stedet disponeret midlerne til andre aktiviteter senere på året. Den Open by Night, vi havde tænkt os at holde den 25. september var foranlediget af en forespørgsel fra idrætsparken og kunne kun lade sig gøre, hvis de forskellige idrætsklubber var villige til at hjælpe med aktiviteter. Det scenarie er med aflysningen af jubilæet ikke relevant mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce