Annonce
Bjerringbro

Jubilæum: En hel uges fest for idrætscentret

Det lokale idrætscenter har i tidens løb skiftet navn flere gange. I 2017 skiftede det navn til Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter. Arkivfoto: Morten Dueholm
BIKC inviterer til arrangementer i en hel uge, men den store finale - en aftenfest- er udsat til 2021.
Annonce

Bjerringbro: Idrætsparken, hallen, idrætscentret. Kært barn har mange navne, og når navnet  er så langt som Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, så kan man ikke fortænke nogen i at korte det af.

Fakta er dog, at idræts- og kulturcentret lørdag 26. september kan fejre 75 års jubilæum, og det fejres hele ugen op til, men på grund af corona-situationen og usikkerheden om store arrangementer er den store lørdagsfest aflyst og måske udsat til 2021.

En jubilæums-styregruppe har længe arbejdet med forberedelserne til jubilæet, og de mange  foreninger, som bruger hallerne, var enige om, at én dags fest slet ikke er nok for så stort et hus med tre haller, svømmehal,  motionscenter, skydebane, tennisbaner og fodboldbaner.

En del af fejringen foregår, når,  Bjerringbro Detail fredag 25. september sammen med flere lokale foreninger  inviterer til  "Open by night light, hvor foreningerne kan vise sig frem. Det er også ideen med åbent-hus arrangementet lørdag formiddag. Om eftermiddagen er der reception.

Formanden for styregruppen er Morten Madsen, som også er medlem af idræts-og kulturcentrets bestyrelse. Sammen med centerleder Keld Schytt, eventkoordinator Charlotte Didriksen og formand for idrætscentrets bestyrelse Niels Dueholm har de længe arbejdet på jubilæumsfejringen. Corona-krisen har gjort, at de har været lidt forsigtige med at planlægge større ting, men nu er rammerne for festen 26. september på plads, og det bliver en fest for foreningerne og alle brugerne.

Annonce

Fester og årsmøder

Hver uge i indendørssæsonen kommer mindst 1.000 mennesker igennem centeret. Dertil kommer de mange arrangementer, som hallen gennem årene har huset. Blandt andet store Grundfos-fester, Nordea-årsmøder, den traditionsrige julecup med tre dages håndbold og de seneste syv år også messerne, som Bjerringbro FH også er medarrangør af.

Efter mange ugers corona-lukning er svømmehallen og motionscentret igen åbent, men fuldt hus forventes der først at være efter sommerferien. Styregruppen glæder sig over, at dette  års handels- og familiemesse lige nåede at blive gennemført, før corona-krisen lukkede al aktivitet.

Der er mange milepæle i centerets historie. Det startede 1. september 1945 med den stiftende generalforsamling i Bjerringbro Idrætspark. Men det var ikke helt så nemt at skaffe penge til det, og først 18. september 1949 blev det nye stadion indviet af arbejdsminister Marius Sørensen, som stammede fra Ulstrup.


- Når kolleger fra idrætscentre i andre byer kommer på besøg, så er de overraskede over, at vi har så meget plads og så mange aktiviteter

Kjeld Schytt, centerleder


I 1960 kom friluftsbadet til. I 1968 blev den første hal bygget, i  1995 kom hal 2 og svømmehallen, og for fem år siden kom hal 3 og en ny foyer, så idrætscenteret blev et mere samlet hele med omkring 8.000 kvadratmeter indendørsfaciliteter.

Annonce

Grundfos

Niels Dueholm har været formand for bestyrelsen i 15 år, og han lægger ikke skjul på, at Grundfos har en stor del af æren for, at BIKC  har er blevet så stort, idet koncernen både ved  byggeri af de første haller og svømmehallen har givet et beløb til udvidelse.

- Uden Grundfos havde vi ikke haft tilnærmelsesvis så gode faciliteter, og tilskud derfra har været med til at bane vejen for, at vi fik penge andre steder fra, så vi kan sende en venlig tanke til koncernen, siger han.

Centerleder Kjeld Schytt, som kan fejre 25 års jubilæum 1. december, glæder sig over, de mange gode faciliteter.

- Når kolleger fra idrætscentre i  andre byer kommer på besøg, så er de overraskede over, at vi har så meget plads og så mange aktiviteter, siger han.

Kultur er, som navnet siger, også en del af hverdagen i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter . Idrætsbanerne har gennem årene huset udendørskoncerter med blandt andet Poul Krebs, Johnny Madsen og Lars Lilholt, ligesom Fyrværkerifestivalen også var i Bjerringbro i nogle år.

De seneste år har hallen også tilbudt foredrag og andre kulturaktiviteter, og det har været en succes, blandt andet var en koncert med Sebastian i 2019 meget hurtigt udsolgt.

Annonce

Ønsker

Til en jubilæumsfest  hører også en ønskeseddel, og  75 års jubilaren på Vestre Ringvej har også ønsker.

- Vi vil jo gerne have gang i planen om at få  bygget nogle hytter til overnatning, og vi er i gang med at søge penge forskellige steder, siger Niels Dueholm.

Et andet ønske er  en såkaldt  padletennis, som groft sagt er en blanding af  squash og tennis, som spilles med tennisbolde på en kunstgræsbane.

- Og så vi vil rigtig gerne have skabt mere samling på vores udendørsarealer. Vi tænker at padletennis skal være en del af dette og har haft kontakt til et konsulentfirma, men vi ved, at det ligger et stykke ude i fremtiden, siger Morten Madsen.

Nu gælder det i første omgang fejringen af centeret, og i løbet af sommeren kommer der et mere udførligt program for festlighederne.

Mange mennesker var mødt frem for at hylde de tre verdensmestre fra BSV efter, at herrehåndboldlandsholdet vandt guld ved VM i januar 2019.  Akivfoto: Morten Pedersen
De tre Bjerringbro-Silkeborg-spillere Johan Hansen (tv), Nikolaj Markussen og Nikolaj Øris blev hyldet i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter efter, at de i  januar 2019 var med til at vinde guld ved VM i herrehåndbold. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce