Annonce
Bjerringbro

Jubilæum: Rødkærsbro Idrætsforening runder 50 år

Formanden for Rødkærsbro Idrætsforening Gitte Vestergaard sammen med Bent Kornbek, som i mange år var formand for Rødkærsbro Hallen. Foto: Hanne Bliksted
Rødkærsbro Idrætsforening runder 50 år med 1200 aktivitetsmedlemmer
Annonce

Rødkærsbro: Vi bygger da bare et hus og sælger det, og så har vi penge til et klubhus. Sådan fik Rødkærsbro Idrætsforening Frem i 1967 og 1968 penge til et klubhus, da foretagsomme mennesker fra Rødkærsbro byggede et hus på Klostervej, solgte det og tjente 50.000 kroner til klubhus-byggeri.

Selv om de mange frivilliges arbejde gav gode penge i kassen, så er det ikke lige den fremgangsmåde, som idrætsfolkene i Rødkærsbro har tænkt sig at skaffe de 10 millioner kroner, som hallen selv skal bidrage med til nye halbyggeri. Viborg Byråd har på budgettet afsat 10 millioner kroner til en ny hal, og Rødkærsbro Hallen skal selv bidrage med et tilsvarende beløb.

- Nu er det er jo ikke os, som skal stå for halbyggeriet. Det er halbestyrelsen, men vi glæder os til at blive inviteret ind i et samarbejdet og er klar til at trække i arbejdstøjet, lyder det fra formanden for Rødkærsbro Idrætsforening  Gitte Vestergaaard.

Der har aldrig manglet idéer eller arbejdskraft i Rødkærsbro Idrætsforening, som tidligere i år fyldte 50 år. Foreningen blev dannet af flere mindre foreninger, nemlig Rødkærsbro Idrætsforening Frem, Højbjerg/Elsborg Sportsklub, Brandstrup Gymnastikforening og Rødkærsbro Badmintonklub.

Navnet var Rødkærsbroegnens Idrætsforening, men 'egnen' blev på et tidspunkt slettet. Ved fusionen blev foreningerne i Tange og Vindum også inviteret med i fællesskabet, men de takkede nej. Jubilæet blev ikke bemærket af mange, idet den planlagte fejring som meget andet blev aflyst på grund af corona-pandemien. Planen var, at jubilæet skulle fejres som en del af årets sommerfest.

Billede fra indvielsen af idrætsanlægget i 1970, formanden for kulturudvalget i Bjerringbro Kommune Jens Peter Rank holder tale, manden i shorts er Bent Kornbek, som i en del år var formand for Rødkærsbro Hallen.
Annonce

Svømmebad

Fra starten i 1970 tilbød foreningen fire idrætsgrene fodbold, håndbold, gymnastik og badminton. Foreningen havde et herrehåndboldhold i tredje division og et fodboldhold i serie 3, der to år senere var i serie 1. Foreningen stod også for kulturelle aktiviteter med foredrag og dilettant. Undervejs blev der også samlet ind til et svømmebad, men da Bjerringbro fik en svømmehal, opgav man planerne i Rødkærsbro. I stedet blev de indsamlede penge brugt til at betale buskørsel, når Rødkærsbro-børnene skulle til svømning i Kjellerup og Bjerringbro.

På de 50 år har Rødkærsbro Idrætsforening vokset sig til en stor og slagkraftig forening med hele ti afdelinger og 1200 aktivitetsmedlemmer, hvor flere er medlemmer i mere end én afdeling. Foruden de traditionelle idrætter er der både motionscenter, idræt i dagtimerne og senest er E-sport også kommet med.

Der har altid været mange frivillige i Rødkærsbro. Billedet er fra 1967 og 1968, hvor foreningen byggede et hus på Klostervej og solgte det.
Annonce

God opbakning

Formanden for RIF Gitte Vestergaard glæder sig over den store opbakning fra folk, næsten uanset hvilken opgave, der skal klares. Hun er vokset op i byen og gik som barn blandt andet til svømning, gymnastik og badminton. Som mor til to børn har hun været aktiv i flere af afdelingerne som træner og bestyrelsesmedlem. Hun er nu på tredje år hovedformand for RIF, som har 130 trænere og bestyrelsesmedlemmer.

- Folk i byen er gode til at hjælpe med opgaverne. Der er stor aktivitet i alle afdelinger, og der et stort fællesskab på kryds og tværs. Jeg brænder for, at der skal ske noget i byen, og det er dejligt at gøre noget for fællesskabet, siger hun, som gerne minder medlemmerne om, at de skal huske at sige tak for i dag til deres træner. Frivillighed er ikke en selvfølge, men en vigtig forudsætning for en velfungerende forening.


Folk i byen er gode til at hjælpe med opgaverne. Der er stor aktivitet i alle afdelinger, og der et stort fællesskab på kryds og tværs. Jeg brænder for, at der skal ske noget i byen, og det er dejligt at gøre noget for fællesskabet.

Gitte Vestergaard, fmd. for RIF


Hun bakkes op af Bent Kornbek, som var en af de bærende kræfter, da de små foreninger i 1970 blev til Rødkærsbro Idrætsforening. Sammen med hustruen flyttede han til byen i 1962, hvor de begge blev ansat på den lokale skole.

- Foruden at undervise på skolen spillede jeg håndbold og fodbold, og der gik ikke mange uger, før folk i byen vidste, hvem vi var, og vi kom hurtigt med i fællesskabet i byen, fortæller han, som først var formand for RIF Frem og siden for Rødkærsbro Hallen og fra 1970 var han i 40 år  medlem først af Bjerringbro Byråd og så Viborg Byråd.

Annonce

Glad i låget

I Rødkærsbro har man som mange andre steder med stor succes tilbudt aktiviteter på tværs af de forskellige afdelinger. For fire år siden startede foreningen arrangementerne 'Open By Idræt', hvorbørn og forældre (kan) mødes til forskellige aktiviteter.

- Det er jo ret simpelt at åbne hallen, og så kommer folk, siger hun med et glad smil.

Lokaldysten er en anden af de nyere aktiviteter, den blev afprøvet første gang i 2016.

- Hele byen løb og cyklede, og der var så en god stemning. Den slags bliver man glad i låget af, og på den måde får vi også kontakt til nye mennesker, som ikke vil binde sig for faste trænerjobs men rigtig gerne hjælper med noget andet, siger hun.

Selv om jubilæet ikke blev fejret, så kan man godt have ønsker, og en ny hal har længe været på ønskesedlen i Rødkærsbro.

- Hallen er pæn og velholdt og fungerer fint som den er, men flere af afdelingerne er presset, når for eksempel håndbold kræver en stor hal og der er 50 børn i springsalen. Det vil være rigtig dejligt med en ny hal, hvor alle kan få god plads, og hvor der også er plads til nye aktiviteter, siger Gitte Vestergaard, som glæder sig over, at foreningen har et godt samarbejde medhalinspektør Kurt Madsen.

Fodbold har altid været et hit i Rødkærsbro Idrætsforening. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce